Usilování o remízu potopil vlastní gól
Klub

Usilování o remízu potopil vlastní gól

Redakce

Ve třetím mistrovském utkání juniorské ligy podlehli Boleslavští na domácím hřišti Jihlavě, která byla herně lepší a důraznější v zakončení. Rozhodující druhý gól vlastní Davida Šťastného.

První poločas začala lépe Jihlava. Její hráči byli živější a tlačili se odvážně do koncovky. Už v 5. minutě zahodil Kliment obrovskou šanci, protože z deseti metrů přestřelil. Za tři minuty zleva dobře zacentroval Šilinger a hlavičkující Štancl těsně minul pravou tyč.
V 9. minutě se poprvé osmělili Boleslavští. Trestný kop od pravé postranní lajny rozehrál Karanfilovski a hlavičku Synka z malého vápna reflexivně vyrazil brankář Matyášek.
Ve 12. minutě zaútočili Jihlavští a Kliment se ocitl sám před boleslavskou brankou, jeho přízemní střelu brankář Hankič vyrazil nohou. O dvě minuty později Koudelka ranou bez přípravy minul levou tyč boleslavské branky. Tlak Jihlavy vyvrcholil nepřesně zakončeným brejkem.
Ve druhé čtvrthodince Boleslavští hru vyrovnali. Ve 21. minutě Basterův trestný kop hlavičkoval Hošťálek vedle. Za dvě minuty běžel Synek sám proti brankáři Matyáškovi a nastřelil ho. Ve 24. minutě rozehrál Baster rohový kop a Láncz vypálil bez přípravy do hradby bránících jihlavských hráčů, přízemní dorážku M.Šťastného brankář kryl.
Ve 30. minutě zahrávali rohový kop pro změnu Jihlavští a Hankičovi vypadl centr z rukavic, naštěstí Láncz rázným odkopem z brankové čáry hrozící nebezpečí zažehnal.

V druhém poločasu si na pár minut aktéři prodloužili přestávkový odpočinek. V oboustranně nepřesné hře si Jihlava vynutila dva rohové kopy, které Boleslavští obránci odvrátili. V 63. minutě po jihlavském centru zleva hlavičkoval nebezpečně Kosak, ale Hankič předvedl jistý zásah. O minutu později však gólu nezabránil.
V 64. minutě se v pěkné střelecké pozici uvnitř boleslavského vápna ocitl Kliment a nekompromisně skóroval - 0:1.

Boleslavská snaha o vyrovnání nevyšla. Láncz z pěti metrů zakončil nedůrazně. Nadějný pas na Horáka nevyšel, neboť jihlavský brankář včas vyběhl mimo vápno a byl u míče dříve. V 78. minutě Honcův centr z pravé strany usměrňoval hlavou Horák, ale přes celou šířku branky cíl minul.
V 81. minutě Zemanova přízemní rána natáhla Hankiče, který od levé tyče vytěsnil míč na roh. Po jeho rozehrání nebezpečnou hlavičku Filipa boleslavský brankář vytlačil nad břevno na další roh. Také tomu se Boleslavští ubránili.
Na druhé straně v 84. minutě Mižič před jihlavskou brankou neudržel stabilitu a nadějně vyhlížející boleslavský útok vyšuměl bez střelecké koncovky.
V 85. minutě Zeman v brejku udělal kličku Hankičovi, ale míči v cestě do branky zabránil vracející se Hošťálek. O tři minuty později však boleslavská defenzíva propadla podruhé. Svižný jihlavský útok vedl Zeman a když si zaseknutím míče dělal prostor pro střelecké zakončení, tak trefil nohu D.Šťastného, který si nešťastně dal vlastní gól - 0:2.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič - Šimek (46. D.Šťastný), Hošťálek, M.Šťastný, Karafilovski (17. Horák) - Baster, Láncz, Mižič, Honc - Synek, Nešpor (65. Tatar).

Sestava FC Vysočina Jihlava U21: Matyášek - Šandera, Filip, Kryštůfek, Šilinger (81. Vokoun) - Kliment, Sodomka, Vacek (56. Šuta), Kosak (70. Urbánek) - Koudelka (46. Zeman), Štancl (63. Kavka).

Góly: 64. Kliment, 88. David Šťastný vlastní

ŽK: Láncz - Kliment, Kosak

Rozhodčí: Hrubeš - Ubias, Pechanec

Diváků: 115

Fanshop banner