Zlepšeným přístupem šesté letní prohře nezabránili
Klub

Zlepšeným přístupem šesté letní prohře nezabránili

Redakce

V předposledním utkání přípravy sedmnáctiletí mladíci zlepšili bránění, ale prozatím nelichotivou bilanci přípravných utkání nevylepšili a s dobře hrajícími sedmnáctiletými fotbalisty Liberce prohráli.

Hned od úvodních minut se Liberec dostal do hry a udával tempo utkání. Byl častěji na míči a vytvořil si územní převahu. Boleslavští v první půli směrem dopředu nepředvedli vůbec nic. V 10. minutě po několika odvrácených centrech jeden z nich nebezpečně prošel přes celé boleslavské pokutové území, ale nikdo ho nedokázal naštěstí tečovat. V 19. minutě po centru z pravé strany jen o kousek minul liberecký útočník Volkovu branku. V této době všechny útoky Liberce končily na dobře pracující boleslavské obrané čtveřici.

V 31. minutě dobře zahraný trestný kop Liberce ze strany hřiště napáchal velké problémy boleslavské defenzívě a odražený míč doskákal po několika tečích až za záda brankáře Volka - 1:0.

Ve 36. minutě nebezpečně pálil Liberec těsně nad branku.

Ve 40. minutě po rychlém libereckém brejku si Lukeš v osobním souboji uvnitř pokutového území všímal soupeře více něž bylo zdrávo a rozhodčí Jalík nařídil pokutový kop. V gól do šatny ho proměnil Kejzlík - 2:0.

Do druhé půle vstoupila Mladá Boleslav o něco lépe, než do první. Vytvořila si mírnou převahu a vytěžila několik rohových kopů, které však nikdo úspěšně nezakončil. Do 53. minuty se dokázali soupeři vyrovnat ve hře a místy měli i častěji míč na kopačkách.

Avšak po trestném kopu v 53. minutě a nedostatečném důrazu v hlavičkovém souboji ze strany bránících boleslavských hráčů skóroval Zavřel již potřetí ve prospěch Liberce - 3:0.

Od této chvíle byl na hřišti pouze jeden tým a to Slovan Liberec. Boleslavští pečlivě bránili a soupeře nepouštěli do vyložených šancí, ale to Libereckým za třígólového vedení nevadilo. Boleslavský tým se směrem dopředu předvedl pouze dvakrát až v závěru utkání. Nejprve po hezké kolmé přihrávce Davida Luňáka běžel sám na brankáře Taneček, ale branku netrefil.

A v 76. minutě po centru Kořínka zahrál domácí obránce rukou v pokutovém území a sudí Jalík nabídl i boleslavskému družstvu výhodu penalty. Proměnil ji Pekař - 3:1.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Volek - Vomočil (41. Hodboď), Lukeš (41. D.Luňák), Glockner (65. Lukeš), Procházka (50. Scheufler) - Baláž (41. Kořínek) - M.Luňák (41. Pekař), Wolf (70. M.Luňák), Duch (65. Baláž), Zoubek (60. Kostraba) - Schulz (50. Taneček).

Sestava FC Slovan Liberec U17: Konečný - Čuřík, Janků (50. Flesner), Zavřel, Otta - Teplý (41. Macháček), Šimek, Barac (56. Antoš), Pospíšil (50. Šustr), Knejzlík - Bednář (28. Smutný).

Góly: 28. a 53. Zavřel, 36. Kejzlík (z penalty) - 74. Pekař (z penalty)

Rozhodčí: Ondřej Jalik

Mladoboleslavský trenér Martin Mrvík k utkání řekl: ,,Musím uznat kvalitu soupeře, který nás hlavně ve středu hřiště velmi lehce přehrával a velmi dobrým napadáním a důrazem nás nepustil do útočné hry. Směrem dopředu jsme předvedli špatný výkon. I přes porážku musím pochválit hlavně obranou čtveřici, která v kterémkoliv složení podávala velmi poctivý výkon a i přes převahu soupeře ho nepustila do stoprocentní brankové příležitosti, což je od prvních utkání v přípravě velký posun. Naopak mě mrzí zbytečné branky ze standardek soupeře, které musíme zvládat lépe. Tým chválím za přístup a odhodlání soupeři vzdorovat, což se od minulého utkání znatelně zlepšilo.

Fanshop banner