V Příbrami šest let nevyhráli, opět přivezli jen bod
Klub

V Příbrami šest let nevyhráli, opět přivezli jen bod

Redakce

Boleslavští nezlomili šestiletou tradici a opět v Příbrami nevyhráli. Po prohraném poločase bod za remízu zachraňovali po přestávce, kdy však promarnili i příležitosti k výhře.

V boleslavském kádru počet zraněných narostl v takový počet, že by vydal na téměř kompletní mančaft marodů (Kulič, Ščuk, Štohanzl, Janíček, Magera, Chramosta, Zahustel, Smejkal, Rolko, Fabián).

V úvodu prvního poločasu byli aktivnější Příbramští a Šeda dvakrát zasahoval, na rozdíl od nezaměstnaného Hrušky na druhé straně hřiště. První šanci měla Boleslav v 7. minutě a byla z kategorie vyložených. Sivrič centroval a Ondřejka přesně hlavičkoval. Brankář Hruška reflexivním pohybem pravé ruky míč z pod břevna vyrazil. V 10. minutě Kúdelův pas za obranu zpracoval Sivrič, ale sudí jej viděli v ofsajdu.

Ve 12. minutě příbramský útok po pravém křídle založil nekrytý Jiří Mareš a po jeho centru míč do Šedovy branky dorazil Střihavka - 1:0.

V 15. minutě Sivričova střela z rohu trestného území těsně minula levý horní roh příbramské branky. Potom Boleslavští několik minut marně obléhali příbramské vápno, než nepovedeně odcentroval Bořil. Příbramští odpověděli brejkem, který zakončil Šlapák střelou do Šedovy náruče.
Boleslavští měli sice balón častěji na kopačkách, ale kombinovali bez efektu. Příbramští vyráželi do útoku mnohem jednodušeji a nebezpečněji dlouhými nákopy. Ve 27. minutě Šlapák odcentroval snadno přes Zbrožka, naštěstí Brunclík stihnul odvrátit nebezpečí za cenu rohu. Byl již třetí příbramský a bez zakončení. Ve 30. minutě T.Pilík kopal trestňák z místa nedaleko rohového praporku, Šeda centr vyboxoval od bližší tyče.
Boleslav získala první rohový kop až ve 32. minutě. Kopal ho Brunclík a Hruška snadno centr stáhl. O dvě minuty později Šírl rozehrál druhý boleslavský roh, Příbramští ho odvrátili, ale ani opakovaný centr Šírla se neujal.
Pět minut před přestávkou Boleslav zaútočila po levé straně, ale Sivričův centr mířil do připravené náruče Hrušky. Z další akce střílel Jakub Mareš vedle.

Druhý poločas začal boleslavskou šancí. Jakub Mareš povedeně pronikl před příbramskou branku, ale střelou ji minul o pár centimetrů. V 52. minutě Šírl utekl soupeři po levé straně a zpětnou přihrávkou na hranici vápna připravil jasnou střeleckou pozici pro Ondřejku, který branku překopl. V následující minutě na druhé straně Šlapákovu bombu Šeda vyrazil. V 56. minutě Jakub Mareš z pětadvaceti metrů přestřelil příbramskou branku. Za tři minuty Ondřejka hledal za příbramskou obranou Jakuba Mareš, ale ten na míč nedosáhl a byl u něho dřív gólman. Z protiútoku Příbram zahrozila T. Pilíkem, ale také Šeda včas vyběhl a rodící se šanci zmařil. V 61. minutě po Šírlově trestném kopu od postranní lajny marně hlavičkoval Kúdela a po něm neuspěl hlavou ani Johana. Neuplynuly ani dvě minuty a po spolupráci s Ondřejkou vystřelil z nadějné pozice na hranici vápna Jakub Mareš nepřesně.

V 65. minutě Sivrič zaútočil z levé strany, jeho tvrdou ránu brankář Hruška s obtížemi vyrazil a dobíhající Brunclík do odkryté branky snadno míč dorazil - 1:1.

V 67. minutě po Šírlově trestném kopu ve zmatcích na malém vápně bohužel Kúdela ani Johana míč do soupeřovy branky neprotlačili. Boleslav se neprosadila ani z následujícího rohu. V závěrečné čtvrthodince si vynutila převahu, ale vítězný gól nedala. V posledních minutách si na vítězství myslela i Příbram, ale ani její hráči nic na skóre nezměnili. Nejblíže k výhře měla Boleslav v 74. a potom v poslední minutě. Čtvrt hodiny před závěrem Šírlův centr úspěšně dorážel Kúdela, ale brankář Hruška zázračně od pravé tyče balon vyrazil. V 90. minutě po spolupráci s Brunclíkem uvolnil Mareš ve vápně Nešpora, ale ten křížnou ranou netrefil branku.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Johana, Zbrožek - Brunclík, Kúdela - Bořil, Jakub Mareš, Sivrič (89. Nešpor), Šírl - Ondřejka (79. Táborský).

Sestava 1.FK Příbram: Hruška - Krbeček, Hájovský, Dejmek, Divíšek (74. Danoski) - Jiři Mareš, T. Pilík (81. Kalivoda), Koukal, Pleško - Střihavka (76. Wágner), Šlapák.

Góly: 12. Střihavka - 65. Brunclík

ŽK: Hájovský, Koukal - Šírl

Rozhodčí: Nenadál - Mencl, Peřina

Diváků: 3627

Fanshop banner