Postup bude odměnou pro ofenzivnější tým
Klub

Postup bude odměnou pro ofenzivnější tým

Redakce

S myšlenkou, že o postupujícím ze třetího předkola Evropské ligy je rozhodnuto po prvním zápase, si možná pohrávají fanoušci, ale trenéři ne. Oba si totiž vyžádali uzavření oficiálních tréninků pro veřejnost včetně novinářů.

Oba týmy, domácí FK Mladá Boleslav i hostující nizozemský FC Twente Enschede, absolvovaly ve středečním podvečeru oficiální předzápasové tréninky na mladoboleslavském Městském stadionu. Boleslavští od 17,30 hodin a Enschedští od 19 hodin. Při boleslavském tréninku zkontroloval připravenost hrací plochy i celého areálu delegát UEFA.
Mladoboleslavský Miroslav Koubek i enschedský Steve McClaren shodně tolerovali přítomnost veřejnosti včetně novinářů pouze v úvodní čtvrthodince tréninku, čili při rozcvičce hráčů. Pro nácvik herních kombinací a standardních situací už byl zákaz sledování, fotografování a filmování. Že by některý ze soupeřů chystal zásadní překvapení v taktice či rozestavení?

Trenér FC Twente slibuje ofenzivní hru podobné té, jakou jeho tým ve druhém předkole Evropské ligy ve Finsku rozstřílel pěti góly FC Inter Turku. Jako by mu nestačily dva góly v mladoboleslavské síti z utkání v domácí aréně De Grolsch Veste. Den před utkáním prozradil, že nemůže do branky postavit Mihajlova, který chytal první zápas proti Boleslavi a nyní je zraněný. Steve McClaren totiž preferuje, aby Mihajlov byl schopný pro nedělní premiéru nizozemské Eredivisie FC Twente - FC Groningen.
Změnu v soupeřově brance nepovažuje boleslavský trenér Miroslav Koubek za osudovou pro vývoj utkání. „Klub, jakým je Twente, má ve svém kádru určitě ne jenom jednoho kvalitního brankáře, takže zranění některého z nich jistě není pro našeho soupeře problém."
Při stanovení taktiky nezbývá trenéru Koubkovi jiné řešení, než vsadit na riskantní pojetí odvetného boje, neboť obrannou taktikou by boleslavský tým sotva dohnal dvougólové manko. V prvním utkání inkasoval dva góly, když po celých devadesát minut odolával nepřetržitému tlaku soupeře. Otázkou tedy je, zda budou mít boleslavští fotbalisté potřebnou sílu a vůli k útočení, aniž by neuváženě polevili v defenzivních povinnostech. „Přeji si, aby chlapci ze sebe vydali všechno a poprali se o postup s týmem, který byl od počátku našeho souboje favoritem a má kvalitu, se kterou se v tuzemské Gambrinus lize nepotkáváme," pravil Miroslav Koubek, jenž postupovou naději Boleslavi odhadl na třicet procent.

Vše tedy nasvědčuje tomu, že ve čtvrtečním večeru bude střet FK Mladá Boleslav - FC Twente Enschede oboustranně vedeným ofenzivním bojem. A tak se můžou diváci těšit na parádní fotbal evropské úrovně.

Přijďte a fanděte: Boleslav do toho!

Fanshop banner