Boleslavští mladíci hráli špatně a chovali se ještě hůře
Klub

Boleslavští mladíci hráli špatně a chovali se ještě hůře

Redakce

Na mladoboleslavské Astonce předvedli domácí mladší dorostenci proti dorosteneckému družstvu z Kladna velmi špatný výkon. Prohráli páté ze sedmi utkání letošního letního přípravného období.

Hned ve 4. minutě Kladenští nastřelili tyčku boleslavské branky, když se před tím nechal jednoduše obehrát Hodboď. Boleslavské dorostence toto varování neprobudilo. Kladenští nadále hráli s chutí a Boleslavští jen přihlížel.
Teprve v 15. minutě se boleslavští fotbalisté dostali na polovinu soupeře. Procházka centroval z levé strany a Baláž hlavou trefil pouze brankáře. Ze strany Boleslavi to byla na dlouhou dobu ojedinělá akce, jinak její hráči předváděli neurovnanou hru a počínali si zbrkle. Kladno získalo několik rohů a předvedlo několik střel ze střední vzdálenosti.
Ve 23. minutě udělali boleslavští dorostenci konečně rychlejší kroky a předvedli svižnou akci. Duch dal do běhu Kořínkovi a ten prudkým centrem jen o kousek minul nabíhajícího Tanečka.

Ve 26. minutě přišel o míč před boleslavskou brankou Duch, ale soupeř naštěstí jasnou gólovou šanci trestuhodně neproměnil. Za dvě minuty se opět nechal jednoduše obehrát obránce Hodboď a vzápětí chybu řešil faulem v pokutovém území. Rozhodčí správně odpískal pokutový kop. Ve 28. minutě kladenský střelec penaltu proměnili - 0:1.
Ve 33. minutě ztratil míč před vlastní brankou Baláž a nabídl tak Kladnu další šanci, kterou bravurně vychytal brankář Volek. V závěru poločasu Boleslavští předvádějící strašidelný výkon s vypětím všech sil přežili tlak soupeře.

Druhý poločas Boleslav trochu přidala, hru vyrovnala a častěji se dostávala na polovinu soupeře.

Ve 43. minutě centroval Zoubek bohužel nepřesně. O dvě minuty později v podobné akci Zoubek opět o kousek nenašel nabíhající spoluhráče v pokutovém území soupeře. V 50. minutě po individuální akci Zoubka a nyní již přesné nahrávce na Tanečka se zrodila boleslavská branková příležitost. Tanečkova střela skončila v náručí brankáře Kladna.
V 52. minutě po trestném kopu ze strany hřiště byl v pokutovém území Lukeš daleko od protihráče a ten hlavou nejprve nastřelil tyčku a následně i zvýšil kladenské vedení - 0:2.

V 56. minutě po kladenském rychlém přechodu do útočné akce se vyznamenal brankář Volek při nebezpečné střele. V 63. minutě rozehrál trestný kop Scheufler. Jeho přesný míč našel volného Kořínka, ale ten se ve slibné šanci hlavou netrefil.
V 65. minutě se po pravé straně prosadil Marek Luňák a po jeho střele doslova dotlačil míč do branky opakovanými dorážkami Taneček - 1:2.

V 67. minutě Kostraba nebezpečnou střelou hodně natáhl brankáře Kladna. Posledních deset minut Boleslavští uzamkli soupeře na jeho polovině a vytvořil si několik zajímavých pozic pro zakončení. Žádná nebyla gólová, ani ta v poslední minutě po rohovém kopu, na který běžel ke kladenské brance i boleslavský gólman Volek.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Volek - Hodboď (41. Vomočil), Glockner (41. Lukeš), Scheufler, Procházka - Baláž (41. M.Luňák) - Pekař (60. Kořínek), Wolf(60. Glockner), Duch (65. Kostraba), Kořínek(41. Zoubek), Taneček

Gól FK MB U17: 65. Taneček

Trenér FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík neskrýval rozmrzelost nejen z porážky, ale především z přístupu svých svěřenců k utkání: ,,Byl jsem hodně zklamaný z předvedené hry a naštvaný na přístup k utkání u některých jedinců. A stydím se za hráče, kteří v průběhu utkání začnou slovně napadat rozhodčí i protihráče, což si nesmí dovolit a hlavně jim to v jejich věku nepřísluší. V dalších dnech bohužel nebudeme řešit jenom fotbal, ale hlavně také to, jak se chovat, jak k utkání přistoupit, jak makat pro tým a ne na sebe. Bez dobrého přístupu a slušného vystupování se mladí hráči můžou fotbal učit sebevíc, ale stejně nikdy nic nedokážou."

Fanshop banner