Obrat odstartoval šťastný gól, uznal Koubek
Klub

Obrat odstartoval šťastný gól, uznal Koubek

Redakce

Budějovický trenér František Cipro byl samozřejmě spokojenější s prvním poločasem, který jeho tým vyhrál, jeho boleslavský kolega Miroslav Koubek byl šťastnější po konečném hvizdu za tři body. Byly vydřené, ale zasloužené.

Povedené obrácení nepříznivě se vyvíjejícího utkání označil mladoboleslavský trenér Miroslav Koubek za potěšitelný impuls pro psychiku mužstva nabouranou jednoznačnou prohrou s Twente Enschede ve třetím předkole Evropské ligy. „Nechci se vymlouvat na pohárovou prohru ve čtvrtek, ale myslím si, že v hráčích ještě doznívala," řekl Koubek a zdůraznil, že mužstvo zdecimované přívalem zdravotních problémů trpí nesehraností. „A to musí hráči překonat nasazením a morálkou, což se v prvním poločase proti Budějovicím nedařilo. Soupeři jsme chybami hodně ulehčili, aby se dostal ke dvěma gólům. Střídáním mezi poločasy jsme hru oživili a v té mizerii, v jaké jsme se ocitli, se na nás usmálo štěstí, kdy nám pomohla teč při Marešově trestňáku. To už jsem věřil, že se nám podaří utkání otočit." Trenér Koubek pochválil celé mužstvo a zdůraznil střelecký počin Sivriče. „Podal výkon, jaký od něho očekávám."

Českobudějovický trenér František Cipro přišel mezi novináře pochopitelně zklamaný. „Utkání se mi nehodnotí dobře, o poločase jsem se cítil lépe, než po jeho skončení," přiznal. „O přestávce jsem hráče upozorňoval na příklad Jihlavy, která na Slávii vedla tři nula a neudržela to. Dostali jsme brzo kontaktní gól z tečovaného trestňáku a Boleslav potom zápas otočila. Bohužel jsme velice dobře rozehrané utkání neudrželi. Boleslav čtyřikrát vystřelila na naši bránu a dala z toho tři góly."

Fanshop banner