Po prohraném poločase otočili skóre a získali tři body
Klub

Po prohraném poločase otočili skóre a získali tři body

Redakce

Málo vídané drama zažili účastníci druhého kola Gambrinus ligy. Boleslavští prohráli první poločas, ale po přestávce přidali a tečovanou střelou Mareše a dvěma góly Sivriče vydřeli tři body.

K boleslavským absencím vedle zraněných ještě přibyl potrestaný Magera, který pykal za vyloučení v úvodním ligovém kole v Teplicích. Druhé ligové utkání nového ročníku se tak stalo premiérovým pro dvaadvacetiletého Kristiána Zbrožka, který se postavil ve stoperské dvojici vedle velezkušeného pětatřicetiletého Petra Johany. Poprvé v nové mistrovské sezóně nastoupil v základní sestavě Táborský po odpykání trestu za vyloučení v předchozí ligové sezóně.

První poločas Boleslavští prohráli o dva góly, kterými jihočeský soupeř potrestal hrubé chyby v defenzívě. Oba dal Markovič do prázdné branky. Ve 13. minutě utekl trojici boleslavských obránců a obešel i brankáře Šedu 0:1. Ve 35. minutě potrestal nepovedený Šedův odkop - 0:2. Navíc minutu po prvním gólu nedosáhl na malém vápně na Klesův centr.

Boleslavští měli sice optickou převahu, ale složitě a zdlouhavě kombinovali. Se střeleckým zakončením akcí otáleli a před soupeřovým trestným územím si dávali tak dlouho přednost, že z šancí nic nebylo.
V 19. minutě povedeně Ondřejka prostrčil míč rozběhnutému Kúdelovi do jihočeského vápna, ale brankář Daněk byl u míče o sekundu dříve. Gól se neurodil ani ze čtyř rohových kopů. Do kabiny po prvním poločase odcházeli Boleslavští za nespokojených pokřiků publika, které v domácí ligové premiéře nového ročníku očekávalo povedenější a sebevědomější výkon svého mužstva.

Druhý poločas začal tlakem Boleslavi, ale zprvu podobně platonickým, jako v celém prvním poločase. Potom se však boleslavským fotbalistům podařilo ve třech minutách smazat dvougólové manko.
V 57. minutě Marešova střela z trestného kopu změnila v hráčské zdi směr tak, že budějovický brankář nestačil zareagovat a míč zapadl k levé tyči - 1:2.

O minutu později Boleslavští zaútočili po pravé straně, ale zmatky před brankou po Bořilově centru nikdo z jeho spoluhráčů ke skórování nevyužil.
V 60. minutě se na hranici pokutového území uvolnil Sivrič a levačkou se přesně trefil k pravé tyči, kam se brankář Daněk marně natahoval - 2:2.

Od té chvíle boleslavští fotbalisté začali opět věřit ve tři body a tlačili se k budějovické brance. Na Marešův oblouček nedosáhl Bořil. V 65. minutě Mareš parádně uvolňoval Ondřejku, ale brankář Daněk byl u míče dříve. Za tři minuty na druhé straně Rakovanův centr pořádně natáhl Šedu.

Devět minut před koncem Sivrič dokončil obrat v utkání, když technickou střelou trefil levý horní růžek jako povedené završení předchozí kombinační akce - 3:2.

V závěru utkání po spolupráci se Sivričem nebezpečně střílel Šírl. Útoky se až do poslední minuty přelévaly z jedné strany na druhou. Budějovice se snažily vyrovnat, Boleslav toužila po čtvrté pojišťovací trefě. Kysela poslal do brejku Mareše, ale ten nadějnou akci pokazil. Z protiútoku Hudson tvrdou ranou těsně minul boleslavskou branku.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Bořil, Johana, Zbrožek, Šírl - Ščuk (46. Sivrič), Kúdela - Ondřejka, Táborský (80. Brunclík), Mareš - Nešpor (70. Kysela).

Sestava SK Dynamo České Budějovice: Daněk - Novák, Řepka, Lengyel, Hanzlík - Klesa (83. Němec), Rakovan (69. Hudson), Rýdel (75. Halama), Otepka, Sandro - Markovič.

Góly: 60. a 81. Sivrič, 57. Mareš - 13. a 35. Markovič

ŽK: Táborský, Johana - Rýdel, Lengyel

Rozhodčí: Příhoda - Pospíšil, Jiřík

Diváků: 2863

Fanshop banner