Bez trestance Magery a devíti zraněných
Klub

Bez trestance Magery a devíti zraněných

Redakce

Utkání 2. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - SK Dynamo České Budějovice se hraje v neděli 5. srpna 2012 od 17 hodin na hřišti boleslavského Městského stadionu. Lépe na tom jsou Budějovičtí, neboť před týdnem porazili Olomouc a Boleslavští prohráli v Teplicích.

Navíc na teplickém trávníku přišli o stopera Adriana Rolka, který si přetrhl křížový vaz v koleni a čeká jej operace s následnou půlroční rekonvalescencí, a o útočníka Lukáše Mageru, jenž byl dvakrát napomínán a těsně před koncem utkání vykázán předčasně ze hry, za což dostal disciplinární trest na jedno soutěžní utkání. Navíc pro zranění zad nedohrál čtvrteční střetnutí třetího předkola Evropské ligy v nizozemském Enschede.
Mladoboleslavský tým sužuje nevídaná lavina absencí ze zdravotních důvodů. Podobně jako Adrian Rolko čeká na plastiku křížového vazu v koleně další stoper Michal Smejkal, jenž se zranil při odvetě druhého předkola Evropské ligy v islandské Akureyri.
Dlouhodobě jsou mimo hru operovaní Jan Chramosta, Tomáš Fabián, Tomáš Janíček a Ondřej Zahustel.
Jan Štohanzl
stále doléčuje postranní kolenní vazy poraněné ze závěru předchozího ligového ročníku. Marek Kulič s poraněným stehenním svalem již druhý týden trénuje s úlevami a hrát nemůže. Podobně je na tom Radek Šírl s poraněným kolenem z úvodního duelu druhého předkola Evropské ligy.

„Naše situace není komfortní. V poslední době nás potkalo příliš mnoho zranění. Šest až sedm zraněných hráčů, kteří by mohli hrát v základní sestavě, je číslo neobvyklé a i když nám to situaci ztěžuje, musíme se s tím vypořádat. Je to výzva pro další hráče z kádru," řekl mladoboleslavský kouč Miroslav Koubek před čtvrtečním utkáním třetího předkola Evropské ligy v nizozemském Enschede a jeho slova platí i před nedělním utkáním druhého kola Gambrinus ligy.

Fanshop banner