Ve fotbale je všechno možné, věří Koubek
Klub

Ve fotbale je všechno možné, věří Koubek

Redakce

Boleslavští v polovině bitvy třetího předkola Evropské ligy prohrávají o dva góly, ale proti kvalitnímu a ofenzivně laděnému nizozemskému FC Twente potřebují v odvetě kopu štěstí a horu entuziasmu k případnému zopakování postupu přes Marseille (2006) či Palermo (2007).

Trenér FK Mladá Boleslav Miroslav Koubek před utkáním věřil, že jeho svěřenci najdou slabé stránky soupeře, ale nedočkal se. Bezprostředně po zápase řekl: „Twente bylo kvalitní v kombinaci a v útočné fázi, prosadilo se silou na míči a ofenzivní nápaditostí, v tom měl soupeř zřejmou převahu. Chtěli jsme vysokou organizovaností hry dosáhnout výsledku, který by nám dával naději do odvety a to se nám nepovedlo. Mužstvo prodalo, na co mělo. Za bojovný a koncentrovaný výkon musím hráče pochválit. Škoda, že Brunclík neproměnil naši největší šanci."

Věříte, že má Boleslav ještě šanci poprat se o postup?
„Musím věřit. Ve fotbale je všechno možné. V Boleslavi je jiné hřiště a bude tam i jiné klima. Twente je schopné mužstvo a když nám vstřelí gól, bude rozhodnuto. Když mu naopak dáme gól my, dostaneme ho pod tlak a potom je všechno možné. Doma budou mít boleslavští hráči více sebevědomí a to hlavně v přechodové fázi, která se nám na hřišti Twente nedařila podle našich představ."

Trenér FC Twente Enschede Steve McClaren, který před utkáním označil mladoboleslavské mužstvo za typický český tým s fyzickou i technickou vyspělostí a vášní pro hru, po výhře přehnaně nejásal a diplomaticky prohlásil: „Byli jsme po celé utkání lepší, agresivnější a rychlejší. Ale o postupu se bude rozhodovat až v odvetě, při které se budeme snažit hrát ofenzivně a dát hodně gólů podobně, jako se nám to podařilo ve finském Turku."

Fanshop banner