V Enschede pod velkým tlakem dvakrát inkasovali
Klub

V Enschede pod velkým tlakem dvakrát inkasovali

Redakce

Při hře na jednu branku proti sebevědomému a neúnavně útočícímu Twente udrželi Boleslavští čisté konto jen necelou hodinu. Když dvakrát v rozmezí šesti minut inkasovali, bylo o vítězi jasno.

Boleslavští v utkání třetího předkola Evropské ligy postrádali osm zraněných hráčů. S mužstvem vůbec neodcestovali Janíček, Rolko, Smejkal, Fabián, Štohanzl, Zahustel, Chramosta. Pouze na lavičku usedli další zdravotně indisponovaní Kulič a Šírl. S nimi byli náhradníky Miller, Táborský, Zbrožek, Synek, Ondřejka a uzdravený Opiela.

Od prvních minut si Twente vynutilo tlak. V necelé pětiminutovce čelila boleslavská defenzíva dvakrát centrovaným míčům. Ten z pravého křídla lapil Šeda, z levé strany odhlavičkoval Johana. V 11. minutě se Chadli prodral před Šedu, ten jeho střelu k pravé tyči vyrazil a stejně si poradil s další ranou stejného hráče z téměř nulového úhlu. V 15. minutě tvrdě vypálil Fer, ale ani on boleslavského gólmana nezaskočil.
Druhá čtvrthodinka nic nezměnila na skutečnosti, že hráči Twente měli hru pod kontrolou. Šedu však zaměstnal jen Plet slabou střelou ve 21. minutě. O necelé tři minuty později po centru zprava Chadli přes Kyselu zakončoval metr vedle pravé boleslavské tyče.
Třetí čtvrthodinka začala Pletovou příležitostí, která skončila třetím enschedským rohem. Ve 39. minutě centrovaný trestný kop od postranní lajny z kopačky Janssena vyboxoval Šeda mimo vápno, ale o dvě minuty později jen přihlížel Chadliho ráně z dvaadvaceti metrů, která se odrazila od břevna po jeho levé ruce. Poločas tak skončil bez gólů a Boleslavští završili pátý poločas, čili 225 minut bez inkasovaného gólu v letošním evropském účinkování.

Druhý poločas odstartoval obrovskou šancí Bulykina, který vystřídal zraněného Pleta. Po přihrávce Tadiče a nepřesnostech boleslavské defenzívy pálil Bulykin po zemi přes šířku Šedovy branky pár centimetrů vedl pravé tyče. Přesto se čtvrtá čtvrthodinka stala pro Boleslavské nešťastnou.
První nebezpečný střelecký pokus Boleslavi v utkání předvedl ve 49. minutě Mareš, ale pravý horní růžek minul. A potom se zase na dlouhé minuty hra nastěhovala před mladoboleslavské trestné území. A záhy přišly i gólové zápisy Twente.
V 52. minutě na Tadičův trestný kop od pravé postranní lajny na malém vápně úspěšně vyskočil Fer a hlavou nedal Šedovi šanci - 1:0.
Za necelou minutu Chadli ze dvaceti metrů těsně přestřelil. S Tadičovou jedovkou v 54. minutě si Šeda poradil nadvakrát.
V 57. minutě zbrklé Sivričovo zakončení ojedinělého boleslavského útoku nemělo šanci na úspěch. To Twente bylo v příští minutě přesnější.
Tadič obehrál Bořila a Šeda zázračně vyrazil Bulykinovo zakončení, ale na Chadliho ránu do odkryté branky už nestačil - 2:0.
V 59. minutě po pravé straně utekl Sivrič, nastřelil brankáře Mihajlova a dobíhající Brunclík placírkou přestřelil branku v první jasné a největší gólové šanci Boleslavi.
V 63. minutě Chadliho centr hlavičkoval z malého vápna Bulykin, ale Šeda míč vytlačil přes břevno na roh, po jeho rozehrání opět výtečně zasáhl boleslavský gólman. V 75. minutě centroval z pravé strany Tadič a těsně před skákajícím Gutiérrezem včas zasáhl Šeda. Za pět minut odvrátil další pohromu ve spolupráci s kapitánem Kúdelou.
Závěrečná čtvrthodinka se odehrávala v poklidné atmosféře. Twente bylo spokojené s jasným vedením a snažilo se držet míč co nejdéle pod kontrolou. Boleslav marně usilovala o čestný úspěch, který by jí dal naději do odvety. Avšak ani zmatky v enschedské defenzívě způsobené v předposlední minutě nevyvedeným odkopem brankáře Mihajlova Boleslavští gólově nepotrestali.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Johana, Kúdela, Bořil - Ščuk, Brunclík (87. Táborský) - Mareš, Magera (61. Zbrožek), Sivrič - Nešpor (69. Ondřejka).
Sestava FC Twente Enschede: Mihajlov - Rosales, Douglas, Bjelland, Schilder - Brama, Fer, Janssen (72. Gutiérrez) - Tadič, Plet (46. Bulykin), Chadli.

Rozhodčí: Tohver - Reindvald, Telling (všichni z Estonska)

Góly: 52. Fer, 58. Chadli

ŽK: Chadli - Kysela, Mareš, Kúdela

Diváků: 18500

Fanshop banner