Na závěr soustředění prohráli
Klub

Na závěr soustředění prohráli

Redakce

Cestou z podkrkonošského soustředění sedmnáctiletí dorostenci prohráli v Nymburce s pražskou Duklou. Hrálo se za úmorného vedra a pro unavené boleslavské hráče bylo střetnutí nejen herní, ale i fyzickou prověrkou.

První poločas začali hráči Mladé Boleslavi velmi aktivně a během pěti minut si vypracovali tři rohové kopy, které však nevyužili. Při jednom z bránicích odkopů soupeře se špatně domluvili Hodboď s Lukešem a jejich zaváhání využil útočník soupeře k úniku a v šanci sám před brankářem otevřel skóre utkání - 1:0.

Boleslavští i přesto byli herně lepším týmem a soupeři míč moc nepůjčovali. Z územní převahy si vynutili několik menších šancí. V 15. minutě Duch levačkou z trestného kopu z rohu pokutového území hodně vystrašil brankáře Dukly. V 16. minutě se po kombinační akci a následném centru dostal k zakončení Wolf, ale jeho hlavička postrádala důraz. V 17. minutě se podruhé před boleslavskou branku dostal hráč Dukly po špatném bránění stoperů Glocknera s Lukešem a gólovou šanci zmařil až brankář Volek. Ve 25. minutě měli pro změnu gólovou šanci Boleslavští. Po individuální akci Pekaře se ocitl sám před brankou Duch, ale neskóroval. Ve 31. minutě po chybě Glocknera chytil Volek třetí jasnou šanci Dukly. Ve 35. minutě nebezpečně vystřelil Duch těsně vedle branky.

Ve 38. minutě inkasovali Boleslavští velmi laciný gól. Z poloviny hřiště rozehraný trestný kop nadýchaným obloukem zapadl za brankáře Volka, který se hodně za svoji nepozornost červenal - 2:0.

Druhý poločas začal boleslavskou příležitostí. Po spolupráci s Vomočilem se individuálně prosadil M.Luňák a poslal přesný míč před branku, kde obrovskou šanci neproměnil Duch. Ve 48. minutě si Volek poradil s nebezpečnou střelou Dukly. V 55. minutě závar před boleslavskou brankou dobře vyřešil Lukeš. V 60. minutě se prodral do pokutového území Taneček a přestože byl při zakončení faulován, píšťalka rozhodčího zůstala němá.

V 62. minutě Taneček přehrál dva bránící hráče a snažil se přehodit brankáře. Ten jeho úmysl vystihl, ale u vyraženého míče byl ze všech nejdříve Pekař a úspěšnou dorážkou snížil skóre na rozdíl jediného gólu - 2:1.

V 63. minutě pražský soupeř předvedl hezký brejk, který zakončil střelou těsně nad branku. V 65. minutě měl velkou šanci Pekař, ale svůj druhý gól nevstřelil. V 66. minutě prošel Kořínek do pokutového území jako nůž máslem, ale ve finální fázi si míč posunul příliš od nohy a v souboji s brankářem se zranil a odstoupil ze hry. „Závěr utkání jsme dohrávali v oslabení, jelikož kromě Kořínka odstoupili v průběhu hry pro zranění Scheufler a Zorkler a přestože jsem měl ještě dva náhradníky připravené, nechtěl jsem riskovat další zranění nerozhýbaného hráče, když navíc ani jeden z nich nebyl zcela v pořádku. V utkání se nám totiž zranili celkově čtyři hráči," upřesnil mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.

V 70. minutě při rychlém přechodu Dukly do útoku prohrál na půlce Lukeš osobní souboj a následně při bránění zaspal Vomočil, čímž soupeř získal příležitost k navýšení výhry - 3:1.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Volek - Hodbod (41. Vomočil), Glockner, Lukeš, Zoubek - Scheufler (30. Kořínek) - Pekař (41. M.Luňák), Zorkler (35. Procházka), Wolf (60. Pekař), Duch - Taneček (65. Hodbod).

Gól FK MB U17: 62. Pekař

Trenér FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík k prohranému utkání řekl: ,,První poločas jsme byli fotbalově lepším týmem. Drželi jsme dobře míč a trpělivě si připravovali větší či menší šance. Bohužel nás zatím srážejí vlastní jednoduché chyby v obrané hře. Soupeř sázel na rychlé brejky. Dostal se třikrát do nebezpečné situace a dokázal vstřelit dvě branky. Druhý poločas se hra vyrovnala. Náš tým začal po náročném týdnu a ve velkém horku odpadat kondičně. Dukla toho využila a v závěru již byla lepším týmem.I přesto se nám podařilo připravit několik brankových příležitostí, které bohužel nedokážeme zatím proměňovat. Z jednotlivců se prezentovali kvalitními výkony Pekař a Taneček."

Fanshop banner