Po třech prohrách konečně vyhráli
Klub

Po třech prohrách konečně vyhráli

Redakce

V rámci soustředění sehráli sedmnáctiletí dorostenci přípravné utkání na trávě v Horním Maršově s týmem starších dorostenců Trutnova a na čtvrtý pokus poprvé v letní přípravě vyhráli.

Úvod utkání byl z obou stran nepřesný a zbrklý. Trutnovští se dostali do první šance již ve 3. minutě, kdy ztratil balon ve středu hřiště Baláž a akci soupeře vyřešil dobrým zákrokem Volek, který střelu vytěsnil na rohový kop. V 7. minutě zazlobil tým Boleslavi. Pekař se dostal do úniku po pravé straně, ale jeho centr nenašel nabíhajícího Ducha. Z následného Duchova rohu se prosadil hlavou Wolf, ale brankář Trutnova byl na svém místě. V 9. minutě individuální akce M. Luňáka vyvrcholila patřičným zakončením, ale ne brankou. V 16. minutě vyvezl míč Vomočil a jeho následná střela ze třiceti metrů jen o kousek minula branku. V 17. minutě byl na hranici pokutového území faulován Duch. Následný trestný kop zahrál Zoubek jen do připraveného brankáře. Ve 20. minutě se několikrát povedla kombinace z levé strany, kdy střídavě utíkali soupeři Procházka a dvakrát Zoubek a ve slibně se rozvíjejících akcich nepřesně přihrávali.

Ve 22. minutě po svižné boleslavské kombinaci se odražený míč dostal k Wolfovi, který si udělal místo pro střelu a technicky trefil šibenici trutnovské branky - 0:1.

Ve 27. minutě zkoušel podruhé svůj střelecký pokus Vomočil, ale ani tentokrát neuspěl. Ve 29. minutě špatně bránil Duch a nechal tak lehce proniknout soupeře do pokutového území, kde boleslavský tým podržel připravený brankář Volek. V 31. minutě předvedli boleslavští hráči hezkou kombinaci přes celé hřiště. Začala u Glocknera, pokračovala k Zoubkovi, který připravil gólovku Duchovi, ale ten přestřelil branku. Ve 33. minutě chyboval Procházka v rozehrávce a nabídnutý brejk pokazil útočník Trutnova nepřesnou střelou. Ve 40. minutě nebezpečnou střelu Ducha vyrazil brankář na rohový kop.
Ve 40. minutě nedorozumění Vomočila s Glocknerem neponechali Trutnovstí bez trestu a vyrovnali - 1:1.

Do druhé půle vstoupili boleslavští fotbalisté hodně aktivně. Hned ve 42. minutě se po Bárově kolmici řítil sám na trutnovského brankáře Kořínek, ale neuspěl. O minutu později vytvořil Taneček po individuální akci další gólovku pro Kořínka, který v důležitém momentu sám před brankářem netrefil míč. Ve 45. minutě se po hezké akci dostal do třetí gólové šance Kořínek, avšak míč špatně zpracoval. V 53. minutě po přihrávce Kořínka zkoušel Baláž přehodit brankáře a míč skončil těsně za brankou soupeře. V 54. minutě se uvolnil před vápnem soupeře Wolf a technickou střelou hodně protáhl brankáře Trutnova. V 62. minutě opět po hezké kombinaci centroval z pravé strany Hodbod a na jeho míč jen těsně nedosáhl Zoubek.

V 70. minutě exekutor trutnovského trestného kopu z necelých třiceti metrů povedenou prudkou střelou vymetl všechny pavučiny v rohu boleslavské branky - 2:1.
Boleslavským hrozila čtvrtá porážka v řadě a protože se s ní nechtěli smířit, přidali na obrátkách a dostali soupeře pod velký tlak. První efekt se dostavil zanedlouho.
V 73. minutě zahrával rohový kop Duch a nabíhající Taneček hlavou vyrovnal ­- 2:2.

V 77. minutě se Zoubek, který v této fázi utkání táhl neúnavně boleslavské útoky po levé straně, prodral přes obranu soupeře a prudkým přízemním centrem do vápna našel Kořínka, který se trefil přesně a boleslavský tým podruhé v utkání vedl - 2:3.

V 79. minutě předvedli nádherný fotbalový moment hráči Boleslavi, když míč putoval z jednoho doteku od Wolfa přes Ráže a Zoubka ke Kořínkovi, na kterého zbylo, aby míč doklepl do prázdné branky, ale tu bohužel neuvěřitelně netrefil. V 80. minutě vyzkoušel pozornost brankáře Baláž hezkou střelou. V 82. minutě pronikl před trutnovského brankáře Baláž, ale střelou mířenou k zadní tyči o kousek minul branku. Baláž se však přeci jenom úspěchu dočkal. V 88. minutě jeho střela z hranice vápna trefila spodní kout a upravil tak konečné vítězství boleslavského týmu na dvougólový rozdíl - 2:4.

Sestava FK Mladá Boleslav U17 v 1. poločase: Volek - Vomočil, Scheufler, Glockner, Procházka - Baláž - Pekař, Duch, Wolf, Zoubek - M.Luňák.
Sestava FK Mladá Boleslav U17 ve 2. poločase:
Volek - Hodbod, Scheufler (65. Glockner), Lukeš, Ráž - Wolf - Kořínek, Bár (60. Duch), Baláž, Zoubek - Taneček.

Góly FK MB U19: 22. Wolf, 73. Taneček,77. Kořínek, 88. Baláž

Trenér FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík byl v Trutnově výrazněji spokojenější, než po předchozích přípravných zápasech:,,Jsem rád, že jsme si dokázali připravit spousty brankových příležitostí a konečně vstřelili góly ze hry. Dobré bylo zjištění, že tým nerad prohrává a v závěru utkání nepříznivý vývoj otočil. To je dobrá vlastnost. Po vyrovnávacím gólu mě potěšila vůle vyhrát a ne se spokojit jen s vyrovnáním. Ve hře byla i spousta chyb, když se nám nedařilo držet míč tak, jak je třeba a zkazili velké množství přihrávek. V obranné fázi máme stále velké problémy a soupeř toho dokázal využít k nebezpečným protiútokům. I přesto utkání beru pozitivně, protože jsem viděl posun k lepšímu. Z jednotlivců mě potěšil Wolf a druhý poločas Zoubek."

Fanshop banner