Podruhé v létě vyhráli
Klub

Podruhé v létě vyhráli

Redakce

První přípravné utkání v srpnu a celkově již šesté v letní přípravě sehráli mladší dorostenci ve středečním dopoledni na hřišti v Kosořicích a porazili v něm své vrstevníky z Jablonce.

Začátek utkání patřil Jablonci, který úvodních dvacet minut byl lepší a boleslavský tým přehrával. Několik ošemetných střel a centrů vyřešil brankář, podobně několik rohů a trestných kopů dobře odvrátili obránci Boleslavi. V 15. min propadli v obraně Vomočil a následně Lukeš a tak útok čtyř jabloneckých hráčů na dva boleslavské obránce vyřešil až v poslední chvíli Glockner. V 18. minutě zásluhou nedůrazného Zoubka měli hráči Jablonce další šanci. Opět ji zdárně vyřešil boleslavský brankář. Kolem dvacáté minuty se do hry začali dostávat více i Boleslavští. Kombinací drželi víc míč na kopačkách a hlavně se prosazovali blíže k jablonecké brance. Ve 25. minutě dvakrát po přihrávkách ze středu hřiště utekl Kořínek, ale finální přihrávku řešil vždy špatně.

Z pravé strany byl hodně aktivní Marek Luňák. Ten ve 28. minutě dostal krásný míč za obranu od Scheuflera a střelou přes celou branku otevřel skóre utkání - 1:0.
Boleslavští si začali více věřit a po dosažení prvního gólu ovládli dění na hřišti.
Ve 30. minutě Volf kolmou přihrávkou našel Luňáka a ten prudkým a přesným centrem vyzval Tanečka ke skórování. Taneček nabídnutou šanci využil a z jedné trefil levý kout branky Jablonce - 2:0.
Ve 36. minutě minutě si několikrát vyměnili míč ve středu hřiště Scheufler s Wolfem. Míč pak putoval od Wolfa vtipnou nahrávkou za jabloneckou obranu na Tanečka, který ve skluzu špičkou kopačky překonal brankáře - 3:0.

Těsně před přestávkou málo důrazný Vomočil pustil soupeře do gólové příležitost, Jablonečtí ji však nevyužili.

Do druhé půle podobně jako do první vstoupil lépe Jablonec.
Hned ve 42. minutě se nechal jednoduše obehrát Procházka a po následném centru byl ve špatném postavení před vlastní brankou Hodboď, čímž se Jablonec snadno dostal ke snížení - 3:1.

Ve 45. minutě chyboval v nebezpečném prostoru Baláž a další gólovku Jablonce vyřešil až brankář. Po vlažnějším úvodu se Boleslavští dostali do hry a byli lepší než soupeř. Postupnou kombinací si vytvářeli územní převahu a trpělivě si připravovali šance pro zakončení.

V 55. minutě se po nepovedeném signálu Jablonce dostal do úniku Duch, který včasnou přihrávkou mezi obránce poslal do šance Luňáka a ten kolem brankáře vstřelil čtvrtý gól - 4:1.

V 56. minutě po několika přihrávkách ve středu hřiště poslal Baláž do gólové šance Pekaře, ale ten branku o kousek minul. Několik slibných úniků nedokázali Boleslavští dotáhnou do zdárného konce, což platilo zejména o Procházkovi a Zoubkovi, kteří z levé strany dobře podporovali boleslavské útoky. V 69. minutě dobře střílel Taneček po přihrávkách Zoubka a Procházky, ale brankář byl na místě.
Od 70. minuty se opět ukazoval v dobrém světle Jablonec a v závěru utkání byl velmi nebezpečný. V 73. minutě po dobrém centru z levé strany hlavička jabloneckého útočníka jen o kousek minula Volkovu branku. Hned vzápětí se nechal lehce obejít Kostraba a po následním centru měl Jablonec další šanci. V 77. minutě znovu za špatně reagujícího Kostrabu vyřešil nebezpečnou situaci Glockner. V 78. minutě umožnili špatně bránící Zoubek s Procházkou soupeři rychlý brejk a musel zasahovat boleslavský brankář. V 79. minutě předvedli hezkou akci Boleslavští, když po kombinaci s Pekařem střílel Procházka, ale bez úspěchu. V poslední minutě kopal trestný kop Zoubek a hlavička Glocknera skončila nad jabloneckou brankou.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Volek - Vomočil (41. Hodboď), Lukeš (60. Glockner), Glockner (41. Duch), Zoubek (41. Procházka) - Scheufler - M.Luňák(60. Taneček), Wolf (70. Kostraba), Baláž, Kořínek (60. Zoubek) - Taneček (41. Pekař).

Góly: 28. a 55. M.Luňák, 30. a 36. Taneček - 55. Bulíř

Trenér Martin Mrvík našel v šestém přípravném utkání několik pozitivních prvků: ,,Až na prvních dvacet a posledních deset minut jsem byl z výkonem týmu spokojený. V těchto částech utkání byl soupeř velmi nepříjemný a s jeho hrou jsme měli problémy. V dalším průběhu jsme soupeře přehrávali ve středu hřiště a povedlo se nám několik pohledných kombinací. Začali jsme střílet branky a to je před blížícím se startem mistrovské soutěže dobře. Z hráčů mě velmi potěšil výkon Marka Luňáka, kterému se v utkání velmi dařilo. Tentokrát si však pochvalu zaslouží i celý tým za poctivý výkon."

Fanshop banner