Trenér Saňák: Úspěch hráče zavazuje k tvrdé práci
Klub

Trenér Saňák: Úspěch hráče zavazuje k tvrdé práci

Redakce

Oprávněná radost a hrdost nad úspěšnou obhajobou prvenství v prestižním mezinárodním turnaji Cee Cup 2012 nesmí zastínit touhu po dalším zlepšování, neboť každý dorostenecký fotbalista má co zlepšovat. Takový je vzkaz trenéra Jiřího Saňáka svým svěřencům.

„Vítězství v turnaji Cee Cup 2012 si všichni velmi vážíme a je potřeba zdůraznit, že patří všem, kteří se kdy podíleli a podílejí na zlepšování a zkvalitňování hráčů v FK Mladá Boleslav," prohlásil jménem všech hráčů i členů realizačního týmu FK Mladá Boleslav U19 hlavní trenér Jiří Saňák.

Mladoboleslavští dorostenci se v mezinárodní konfrontaci prosadili ofenzivním pojetím fotbalu, o čemž svědčí fakt, že ve čtyřech turnajových zápasech, z nichž třikrát vyhráli a jednou remizovali, nastříleli soupeřům celkem patnáct gólů. To je úctyhodný průměr téměř čtyř gólů na utkání. A čtyřmi góly také rozhodli finálové střetnutí proti Spartě Praha.
„Utkání se Spartou bylo dnem otevřených obran obou týmů. V prvním poločase jsme byli lepším a nebezpečnějším týmem. Ve druhé půli nás Sparta především v křídelních prostorech trápila a přehrávala. Nám se již tolik nedařila kombinace, přesto jsme si i nadále vytvářeli šance a celkem vstřelili čtyři góly,"
ohlédl se za finálovým duelem Jiří Saňák. „I přes finálovou výhru nad Spartou a tím pádem v celém turnaji nás čeká hodně práce. Dobře víme, kde se máme zlepšovat. Hráči si musí sami uvědomit, že je nezbytné neustále a tvrdě pracovat na svojí kvalitě, aby byli zajímaví pro profesionální fotbal," dodal Jiří Saňák a poděkoval všem, kteří na pohárovém úspěchu měli podíl:
„Chválím celý tým, který se o triumf zasloužil. Někteří hráči byli smutní, že ve finále vysílaném Eurosportem 2 nemohli hrát, ale pravidla turnaje jsou nekompromisní, takže, kluci z finálové lavičky, i vám patří dík. Samozřejmě chválím celý realizační tým za dobrou spolupráci."

Fanshop banner