Dorostenci podobně jako vloni vyhráli Cee Cup v Praze
Klub

Dorostenci podobně jako vloni vyhráli Cee Cup v Praze

Redakce

Starší dorostenci FK Mladá Boleslav U19 vyhráli kvalitně obsazený mezinárodní turnaj Cee Cup 2012, který se konal v posledním červencovém týdnu v Praze. Ve finále přestříleli pražskou Spartu a obhájili tak loňské prvenství.

Jasný signál, že přijeli do Prahy obhájit loňské prvenství v mezinárodním turnaji Cee Cup, dali dorostenci FK Mladá Boleslav U19 hned v prvním utkání, kdy sedmi góly rozdrtili maďarský Debrecen. Ve druhém střetnutí porazili rumunskou Univerzitu Kluž těsně a v semifinále přemohli bulharský tým Levski Sofia až v penaltovém rozstřelu. Ve finále proti AC Sparta Praha byli produktivnější než soupeř a tak se po zásluze radovali v turnajového prvenství.

Jak boleslavští dorostenci v turnaji Cee Cup 2012 postupně hráli:

FK Mladá Boleslav U19 - Debrecen U19 7:0

Boleslavští rozhodli třemi rychlými góly v rozmezí patnácti minut uprostřed prvního poločasu. První padl po pěkné kombinaci Kocourka s Prieložným, potom zvýšil Kocourek a přidal se střelou do šibenice opět Prieložný. V závěru poločasu se nádherně trefil Eliáš. Ve druhém poločase nejprve zvýšil Pajer a tečku za střeleckým koncertem udělal dvěma góly Lacek. Góly: Prieložný 2, Lacek 2, Kocourek, Eliáš, Pajer.

FK Mladá Boleslav U19 - Univerzita Kluž U19 2:1

Ve druhém utkání základní skupiny vybojovali boleslavští dorostenci postup do další fáze turnaje těsnou výhrou. Góly FK MB U19: Kubelka a Hodač.

FK Mladá Boleslav U19 - Levski Sofia U19 2:2, penaltový rozstřel 5:4

Semifinálové drama začal bulharský soupeř vedoucím gólem po ojedinělém útoku. Po přestávce nejprve srovnal Geissler a obrat dokonal po rohovém kopu Kozma. Bulhaři tři minuty před koncem vyrovnali a vynutili si penaltovou loterii. V ní byla šťastnější Boleslav, její střelci se pětkrát trefili a brankář Výda dvě rány chytil. Góly FK MB U19: Geissler a Kozma, v rozstřelu penalty proměnili Kateřiňák, Hůlka, Eliáš, Tatar a Prieložný.

Neporažené družstvo FK Mladá Boleslav U19 se probojovalo do finále turnaje Cee Cup 2012, které se konalo v nedělním podvečeru 29. července ve vršovickém Ďolíčku a přímým přenosem ho vysílal mezinárodní sportovní kanál Eurosport 2.

FK Mladá Boleslav U19 - AC Sparta Praha U19 4:3 (2:1)

Do finálového utkání vstoupili boleslavští hráči skvěle a již v 7. minutě se po pěkné kombinaci Hodače s Klobásou ujali vedení - 1:0. Sparta srovnala velice brzy po povedené kombinaci - 1:1. V 19. minutě vrátil Boleslavi vedení krásnou střelou z dvaadvaceti metrů Kateřiňák - 2:1. V závěru prvního poločasu sparťanský brankář zmařil dobrými zákroky dvě nebezpečné boleslavské střely. Na druhé straně sparťanský střelec těsně před přestávkou v jasné šanci boleslavskou branku přestřelil.

Krátce po změně stran Boleslavští své vedení zvýšili. V 53. minutě zachytili soupeřovu rozehrávku a po Prieložného přihrávce byl v pokutovém území faulován Klobása. Z nařízené penalty zvýšil Eliáš - 3:1. V typické situaci pro toto utkání dokázala Sparta rychle odpovědět a již za tři minuty snížila - 3:2.
Boleslavští neznervózněli, naopak v 66. minutě zvýšili vedení opět na dvougólový rozdíl. Nádherný centr Lacka si hráč Sparty, který byl pod tlakem Kocourka, dal vlastní gól - 4:2. Sparťané však nesložili zbraně a po rohovém kopu snížili na rozdíl jediného gólu - 4:3. Ve zbylých patnácti minutách Boleslav neproměnila dobře zahrané akce, Sparta nepotrestal chybu v boleslavské rozehrávce a neproměnila ještě jednu brankovou příležitost, kterou vychytal brankář Martin Výda. Ten byl po zásluze pořadateli vyhlášen nejlepším brankářem turnaje.

Finálová sestava FK Mladá Boleslav U19: Výda - Geissler, Křapka, Hůlka, Živnůstka (75. Kozma) - Hodač, Kateřiňák, Holeček (46. Eliáš), Kubelka (46. Kocourek) - Klobása (60. Lacek), Prieložný. Trenéři: Saňák, Vizingr. Góly FK MB U19: Klobása, Kateřiňák, Eliáš a vlastní.

Fanshop banner