Vstup do Gambrinus ligy se nepovedl
Klub

Vstup do Gambrinus ligy se nepovedl

Redakce

Boleslavští zahájili devátý ročník v Gambrinus lize v Teplicích, kde prohráli po šesti letech. Tentokrát nevyužili dvacetiminutovou přesilovku ani výhodu pokutového kopu a proto nebodovali.

Boleslavskému týmu chyběli zranění Chramosta, Kulič, Štohanzl, Janíček, Zahustel, Fabián a disciplinárně potrestaný Táborský. Mimo hru byli i stoper Smejkal a brankář Šeda po vzájemné srážce ze závěru odvety předkola Evropské ligy v Akureyri. Smejkal s naraženým kolenem nebyl vůbec na soupisce, Šeda usedl s bolavým ramenem mezi náhradníky. Proto si trenér Koubek na lavičku k Šedovi, Brunclíkovi, Nešporovi a Kyselovi přizval i mladíky Zbrožka, Synka a Tvrdého.

První poločas nabídl řídce obsazeným ochozům teplického stadionu Na Stínadlech opatrný fotbal. Oba týmy se snažily držet míč pod kontrolou a dobýt soupeřovu branku většinou postupnými útoky. Teplice tento obraz hry častěji zpestřovaly snahou o vyslání Mahmutoviče do brejku.
Z boleslavských hráčů se o střelbu pokusili Ondřejka, Mareš a Sivrič. Ani jeden branku netrefil. Nejvíce se teplický gólman Grigar zapotil až pět minut před přestávkou, kdy Šírlův centr na Mageru hlavičkoval stoper Lukáš k pravé tyči vlastní branky.
Teplickým se neujaly centry Chovance ani Mahmutoviče. Ve 32. minutě z Mahmutovičova centru zakončoval Vůch a získal pro Teplice roh. Po jeho rozehrání Kúdelu přehlavičkoval Matula, naštěstí zamířil přesně do Millerovy náruče.

Druhý poločas začal obrovskou teplickou šancí. Odkop z teplické obrany přeletěl Rolka a za ním Šírlovi míč odskočil přesně do běhu Čajičovi, který sám před Millerem netrefil branku. O dvě minuty později druhou šanci v krátké době zmařil Vachoušek po rohu. Do třetice se už Tepličtí dočkali gólu.
V 50. minutě Vůchův centr z levé strany z malého vápna usměrnil k levé tyči Mahmutovič - 1:0.

Teprve po inkasovaném gólu se v 54. minutě Boleslavští dostali k prvnímu rohu, ale bez efektu. V 59. minutě Šírl rozehrál trestný kop tak nešťastně, že na půlící čáře trefil rozhodčího a od něho odražený míč sebral Mahmutovič a pádil na boleslavskou branku. Přízemní centr mezi trojicí natěšených teplických hráčů naštěstí zachytil Ščuk.
Boleslavské útoky postrádaly razanci, proto byl Grigar téměř bez práce. A když se naskytly dva momenty v rozpětí pěti minut, které měly Boleslav vrátit do hry, ale nestalo se tak. Nejprve byl v 68. minutě po druhé žluté kartě vyloučený teplický Ljevakovič a potom v 72. minutě nařídil rozhodčí proti teplické brance penaltu. Po Sivričově centru a Kyselově zakončení zahrál v obranném zákroku rukou Rosa. Penaltu kopal Mareš a brankář Grigar jeho střelu k pravé tyči vystihl a vyrazil.
Boleslavským chvíli trvalo, než se z Marešova nezdaru oklepali. V závěrečné desetiminutovce se tlačili k teplické brance za cenu otevření obrany, do které Tepličtí snadno vnikali a vytvářeli si gólové šance. Branku z výhodných pozic netrefili Ježdík a Čajič. Šanci Vachouška zázračně zlikvidoval Miller.
Z boleslavských akcí nejnadějněji vypadala ta v 87. minutě, při níž Kúdela nabil Ščukovi a jeho ránu Grigar chytil. V poslední minutě byl po druhém žlutém napomínání vyloučen boleslavský Magera.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Bořil, Johana, Rolko, Šírl (62. Kysela) - Kúdela, Ščuk - Mareš, Magera, Sivrič (82. Synek) - Ondřejka (62. Nešpor).

Sestava FK Teplice: Grigar - Vondrášek, Lukáš, Rosa, Chovanec - Ljevakovič, Matula - Čajič (90. Jabloncký), Vachoušek, Vůch (73. Ježdík) - Mahmutovič (77. Melunovič).

Gól: 50. Mahmutovič

ŽK: Ljevakovič, Grigar, Matula, Ježdík - Magera

ČK: Ljevakovič - Magera

Rozhodčí: Adámek - Gallo, Hájek

Diváků: 4780

Fanshop banner