Generálka se vydařila pouze herně, výsledkově nikoliv
Klub

Generálka se vydařila pouze herně, výsledkově nikoliv

Redakce

K závěrečnému testu letní přípravy před startem premiérového ročníku juniorské ligy si boleslavští junioři pozvali rezervu pražské Sparty, která po sestupu z II. ligy bude hrát ČFL, tedy soutěž, ve které Boleslavští ještě na jaře působili.

V prvním poločase byli sparťané častěji u míče, boleslavští junioři spoléhali na brejky. Ve 21. minutě boleslavská obrana nabídla Griffithsovi pohodlné podmínky k zakončení a byl z toho vedoucí gól Sparty - 0:1. Byla to jediná vyložená gólová příležitost, kterou boleslavská defenzíva soupeři umožnila. V závěru prvního poločasu si Boleslavští vypracovali dvě dobré šance k vyrovnání. Ve 34. minutě po prvním boleslavském rohovém kopu a podařeném signálu zakončoval důrazně Baster, ale jeho střelu zablokovaly těla bránících sparťanů. Vyrovnat mohl také ve 45. minutě Horák, kdy po individuálním průniku Honce a jeho zpětné přihrávce minul odkrytou branku.
Druhý poločas
si sparťané udržovali mírnou převahu, neboť přesněji kombinovali. Výsledkem bylo několik rohových kopů a pokusů o střelecké zakončení. Obrana boleslavských juniorů odolávala do poslední minuty zápasu. Těsně před konečným hvizdem se dostal z levé strany do pokutového území Pouček a na jeho křížnou střelu byl brankář Hankič krátký - 0:2.
„Hráči podali zodpovědný výkon v defenzívě,"
prohlásil po prohraném utkání trenér mladoboleslavské juniorky Milan Pechanec.

Sestava FK Mladá Boleslav U 21: Knobloch (46. Hankič) - Šimek (62. Nedošetko), M. Šťastný, Hošťálek, Karanfilovski (46. Fidrich) - Láncz (62. Vavřinec), Baster - Mížič, Rozsíval (46. D. Šťastný), Honc (68. Karanfilovski) - Horák.

Sestava AC Sparta Praha „B": Nguyen - Jánoš (75. Machač), Krch, Polom, Machač (46. Krob) - Kraják (46. Ujlaky), Pavelka, Jirásek (46. Pouček), Čermák, Podaný - Griffiths.

Góly: 21. Griffiths, 90. Pouček

Fanshop banner