Sedmnáct sedmnáctiletých absolvovalo soustředění
Klub

Sedmnáct sedmnáctiletých absolvovalo soustředění

Redakce

Po desetigólovém výprasku od Příbrami odcestovali mladší dorostenci FK Mladá Boleslav U17 na soustředění do penzionu Habr v Horním Maršově.

,,Po tak nepříjemném výsledku se hodilo odcestovat mimo Mladou Boleslav. Kluci si potřebují vyčistit hlavy od nezdarů v začátku přípravy," řekl trenér FK Mladá Boleslav U 17 Martin Mrvík.
Sedmnáctiletí dorostenci v Horním Maršově absolvovali každý den týdenního soustředění tři tréninky. Pro většinu z nich využili hřiště hned vedle penzionu, kde byli ubytovaní. Jen dvakrát jim trenér naplánoval výběh do kopcovité krajiny. Večer dvakrát v rámci třetí tréninkové fáze cvičili pilatek pod vedením odborně vzdělané cvičitelky. ,,Pro kluky to bylo vítané zpestření. Odpočinuli si od připomínek trenérů a před cvičitelkou se mimořádně snažili, jako kdyby je přítomnost ženy více pro cvičení motivovala," poznamenal trenér Mrvík. Chlapci v teplém letním počasí využívali k regeneraci po trénincích blízkou řeku. Přírodní vodní tok jim zdárně pomáhal načerpat nové síly a odplavil bolesti z případných drobných šrámů.
Součástí soustředění byly kromě společných tréninků a hlídaného stravovacího režimu i taktické porady zpestřené sledování DVD. ,,V Podkrkonoší jsme nebyli na dovolené a využívali jsme každé chvíle, abychom se navzájem poznali a pochopili. Musíme hned od začátku táhnout za jeden provaz,' zdůraznil Martin Mrvík.

Opona nového soutěžního ročníku se otevře za tři týdny. Současní hráči družstva FK Mladá Boleslav U17 mají velmi těžký úkol navázat na úspěšný tým z minulého ročníku, který svoji skupinu české ligy vyhrál. ,,Ani s tímto novým týmem nechci hrát druhé housle, ale usilovat o přední příčky. Naším společným cílem bude umístění do pátého místa ligové tabulky,'' prohlásil odhodlaně trenér sedmnáctiletých reprezentantů FK Mladá Boleslav.
Pro družstvo, které v předchozím ročníku skončilo na sedmém místě své soutěže a kterému mezi ligovými soupeři přibyla pražská Sparta, čili loňský vítěz jedné ze dvou skupin české ligy, se vytčený cíl může zdát velmi těžký, ale hráči od prvního letního tréninku poctivě pracují i přes nepříznivé výsledky v prvních přípravných zápasech. „Věřím ve zlepšení a jsem přesvědčen, že pro splnění cíle udělají maximum,'' vlévá Martin Mrvík do žil svých odchovanců správnou míru sebevědomí a odhodlání.
Na soustředění do Horního Maršova odcestoval již zúžený kádr. „Máme několik nováčků, které bude potřeba zabudovat do kádru. Jsem rád, že se zvedne konkurence na jednotlivých postech. Kádr, který byl na soustředění je z devadesáti procent už v konečné podobě,'' dodal trenér.

Hráčský kádr FK Mladá Boleslav U17 na soustředění v Horním Maršově: Volek, Lukeš, Glockner, Procházka, Baláž, Scheufler, Duch, Pekař, Taneček, Zoubek, Ráž, Vomočil, Kořínek, Bár, Hodbod, M. Luňák a Wolf. Dalšími členy družstva jsou: Zorkler (reprezentační výběr ČR U16), Schulz, Kostraba a D. Luňák (zranění).
Realizační tým
u družstva FK Mladá Boleslav U17 pracuje ve složení: hlavní trenér Mrvík, asistent trenéra Sajdl, masér Bílek a vedoucí Dvořáček.

V rámci soustředění družstvo FK Mladá Boleslav U17 hrálo dvě přípravná utkání. První ve středu 25. července proti FK Trutnov U19 a druhé v sobotu 28. července proti FK Dukla Praha U17 na hřišti v Nymburku.

Fanshop banner