Hráče postup bolel
Klub

Hráče postup bolel

Redakce

Trenér Miroslav Koubek byl po dvojutkání svého týmu s islandským Thór Akureyri spokojený především s postupem, který příznivci mladoboleslavského fotbalu pokládali už předem za samozřejmý.

Především z toho důvodu, že současný Thor Akureyri hraje až druhou nejvyšší islandskou ligu. Představil se však jako houževnatý celek hrající na samé hranici povolené tvrdosti. Jako by hráči v červeno-bílé klubové kombinaci dresů chtěli dokázat, že jsou potomci Vikingů, starověkých válečníků a dobrodruhů.

Pro mladoboleslavské fotbalisty bylo velmi dobré, že si ze svého hřiště na islandský trávník přivezli náskok tří gólů. „Naším záměrem bylo počkat si na soupeře a nepouštět ho do šancí, což se nám úplně nepovedlo, neboť si vynutil dva pokutové kopy, které naštěstí pro nás neproměnil. Chtěli jsme hlavně držet balón. Odveta nebyla jednoduchá, hřiště nebylo ideální a soupeř byl nebezpečný," ohlédl se Miroslav Koubek za druhým předkolem Evropské ligy. Herní projev hráčů Thóru označil za divoký a přehnaně agresivní. „Postup stál boleslavské hráče hodně bolesti." Což potvrdili i přímí aktéři. Jeden z nich, Ondřej Kúdela pověřený defenzivní prací ve středu hřiště, si povzdechl: „Hodně nás pokopali." Z tohoto důvodu se hráči i trenéři těší na porovnání svých schopností se soupeřem z nizozemské klubové špičky. „Určitě to bude kvalitní fotbal, těšme se na Enschede," věří Koubek.

O některých situacích v odvetném utkání s Thorem byl přesvědčený, že je měli hráči vyřešit lépe, ale zároveň s pochopením uznal, že měli na hřišti málo prostoru a protivník chodil do osobních soubojů s maximální intenzitou. „Byl hodně nepříjemný a nebylo jednoduché se přes něho prokousat," řekl o současném druholigovém islandském klubu z Akureyri.
Boleslavští fotbalisté měli jasnou výškovou převahu, ovšem ze čtrnácti rohových kopů se gólově prosadili pouze jednou a to dorážkou po zemi. Přesto našel Koubek pozitivní jev v celkové statistice dvou zápasů předkola Evropské ligy. „Ze čtyř gólů jsme tři dali po standardních situacích. To je dobrý výsledek."

Postup z druhého do třetího předkola Evropské ligy nemají Boleslavští ani čas oslavit. V nejbližších dnech podstoupí další test toho, jak poctivě se v létě připravovali. V neděli 29. července odstartují do ročního program Gambrinus ligy v Teplicích, kde šest let neprohráli, a ve čtvrtek nastoupí v nizozemském Enchede proti FC Twente k přímému boji o postup z třetího předkola Evropskké ligy.

Fanshop banner