Postoupili do třetího předkola, aniž inkasovali gól
Klub

Postoupili do třetího předkola, aniž inkasovali gól

Redakce

Boleslavští zvládli roli favorita a po výhře doma porazili islandského rivala i na jeho hřišti. Jediný gól dal Magera. Akureyrští nedali dvě penalty, první Šeda vyrazil a druhou poslal střelec mimo branku.

V prvním poločase byli boleslavští fotbalisté aktivnější, což vyjádřili jedenácti rohovými kopy a jedním gólem dosaženým po sedmém z nich. Ale hráči Akureyri vyráželi také k nebezpečným útokům.
Bez efektu zůstaly pokusy Smejkala hlavou a Bořila pravačkou. Magera netrefil branku, Marešův centr lapil brankář Wicks, který přikryl i další míč z Marešovy kopačky. Na druhé straně si Šeda poradil se slabou střelou Aevarssona.

Ve 31. minutě kopal Mareš roh, hlavička Rolka nebyla důrazná, ale k míči se dostal Magera a skluzem ho u pravé tyče protlačil za brankovou čáru - 0:1.

Ve 34. minutě Thór zaútočil po levé straně, Hannesson zasekávačkou položil stopera Rolka na zem a přízemním centrem nastřelil jeho ruku. Sudí nařídil pokutový kop. Aeversson namířil k levé tyči, kde byl Šeda včas a ránu vyrazil, stejně tak si poradil i s dorážkou.

Ve druhém poločase si Boleslavští těsné vedení a postup ze druhého do třetího předkola Evropské ligy pohlídala. K dosažení předpokládaného cíle jim dopomohla i nemohoucnost soupeře proměnit pokutový kop v 52. minutě. Johann Hannesson totiž netrefil vůbec branku. Thór navíc dvacet minut dohrával v deseti bez vyloučeného hráče. Boleslavští početní převahu nevyužili, soustředili se na hlídání těsného vítězství, což se jim povedlo.

O druhý gól marně usiloval v 58. minutě Mareš, kdy mu trestný kop chytil Wicks. V 65. minutě po spolupráci se Sivričem vypadala nadějně pozice Ondřejky, ale kličkováním o míč přišel. V 72. minutě běželi tři boleslavští hráči na jednoho soupeřova obránce a ani tato šance neskončila gólem, neboť nervózní Ondřejka se školácky ukopl. V závěru byl nejaktivnějším boleslavským útočníkem Sivrič. Neprosadil se však z individuálního průniku, ani po Ondřejkově přihrávce, kterou obránce ukopl na roh, a po spolupráci s Marešem se ve vápně ukličkoval.

Drsně vypadající chvíle, při které zatrnulo všem divákům, nastala v 77. minutě. Proti dlouhému a skákajícímu akureyriském odkopu vyběhl brankář Šeda za hranici vlastního vápna a v plném běhu se střetl se spoluhráčem Smejkalem, jenž otřesený utkání nedohrál. Do autobusu po utkání dokulhal s bolestivě naraženým kolenem a vírou, že to nic horšího než modřina nebude.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela (46. Brunclík), Smejkal (80. Johana), Rolko, Bořil - Ščuk, Kúdela - Mareš, Magera, Sivrič - Nešpor (63. Ondřejka).

Sestava Thor Akureyri: Wicks - Andri Albertsson, Atli Albertsson (80. Kristján Hannesson), Vrenko, Funicello - Aevarsson (72. Hilmarsson), Hjaltalin - Björnsson (72. Hjaltason), Kristjansson, Jonsson - Johann Hannesson.

Gól: 31. Magera

ŽK: Johann Hannesson, Kristjansson, Aevarsson, Hjaltalin, Kristján Hannesson - Rolko, Ščuk, Brunclík

ČK: Johann Hannesson

Rozhodčí : Mazeika - Simkus, Kazlauskas (Litva)

Fanshop banner