Se soupeřem drželi krok jen poločas
Klub

Se soupeřem drželi krok jen poločas

Redakce

V sobotu 23. července sehráli sedmnáctiletí dorostenci na domácím hřišti mladoboleslavského městského stadionu dvě utkání letní přípravy. Obě prohráli. První porážku inkasovali v sobotním dopoledni od Pardubic.

První poločas gól nepadl. Utkání bylo plné důrazných osobních soubojů. Pardubičtí hráči byli v poli o něco lepším týmem, ale boleslavští mladíci jim nedali nic zadarmo.
Již ve 3. minutě si boleslavský tým vypracoval gólovou šanci, když po krásné kombinaci mezi Duchem a Zorklerem centroval Kořínek, který našel volného Tanečka, ale ten bohužel hlavou ve vyložené šanci zklamal. Potom se hra odehrávala spíše ve středu hřiště. Pardubičtí se dostali v této části poločasu k několika rohovým kopům a vytvořili si územní převahu. V 16. minutě chyboval v rozehrávce Duch a soupeř poslal nebezpečný míč do pokutového území, kde promáchl Hodboď a vše vyřešil výborným zákrokem Volek. Hned vzápětí se musel činit znovu po rychlé kombinaci soupeře pronikajícího do pokutového území. A do třetice Volek čaroval, když se stoper Lukeš nechal lehce obejít.
Boleslavští se postupně dostávali z tlaku soupeře a od 25. minuty hru vyrovnali a vypracovali si i několik šancí. Nejprve zkoušel střelecký pokus Zoubek, ale branku minul. O chvíli později centroval Kořínek a Taneček byl u míče o chvíli později. Ve 30. minutě opět po centru Kořínka měl druhou gólovku Taneček, který rozhodující chvíli prováhal a balón vykulený na hranici vápna špatně trefil Zorkler.

Druhý poločas byli aktivnější hosté. Ve 42. minutě po dobře zahraném rohovém kopu zmařil pardubickou šanci Volek reflexivním vyražením hlavičky.
V 53. minutě špatně rozehrál Hodbod a po individuální akci soupeře a prudké střele z hranice pokutového území otevřeli Pardubičtí skóre utkání - 0:1.
Za těsného vedení byli Pardubičtí nadále častěji u míče. Jejich příležitosti stíhali Boleslavští ubránit a v ofenzívě zahrozili pouze dvakrát. V 60. minutě utekl po levé straně Kořínek, ale centr zblokoval jeden z bránicích hráčů. O chvíli později se situace opakovala a ani tentokrát centrovaný míč nenašel správného adresáta.
Pardubický soupeř si vynutil několik standardních situací, které boleslavská defenzíva zvládala ubránit až do 75. minuty, ve které podruhé v utkání kapitulovala. Střelu z rohu pokutového území tečoval Scheufler a brankář Volek už nestihl reagovat - 0:2.

„I přes porážku si myslím, že v tomto utkání jsme se posunuli o něco dále a hlavně ve druhé polovině první půle jsme soupeře i přehrávali a vypracovali si nějaké šance. V tomto úseku hry jsme se vyrovnali v důrazu a dařil se nám pressink. Předvedli jsme několik pohledných kombinací, ale je potřeba tento úsek hry přenést do většiny utkání. Celkově výsledek odpovídá předvedené hře, soupeř byl opravdu o dvě branky lepší. Opět bych vyzdvihl výkon brankáře Volka, který nás hlavně na začátku utkání udržel ve hře. Z hráčů mě potěšil výkon Ducha a Kořínka," zhodnotil výkon sedmnáctiletých svěřenců trenér Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Volek - Hodboď, Lukeš, Scheufler, Procházka - Zorkler - Folprecht (60. Vomočil), Duch, Zoubek, Kořínek - Taneček.

Fanshop banner