Ve středu odletí na Island a ve čtvrtek hrají o postup
Klub

Ve středu odletí na Island a ve čtvrtek hrají o postup

Redakce

Boleslavští fotbalisté žijí přípravami na odvetu s islandským soupeřem v druhém předkole Evropské ligy. Utkání Thór Akureyri - FK Mladá Boleslav se hraje ve čtvrtek 26. července od 21,15 hodin středoevropského (mladoboleslavského) času.

Střetnutí Thór Akureyri - FK Mladá Boleslav žádná z českých televizí nevysílá, ale jeho průběh můžou příznivci mladoboleslavského fotbalu sledovat prostřednictvím internetové sítě, když si kliknou na www.thorsport.is

Výprava mladoboleslavských fotbalistů, servisního týmu, klubových šéfů, zástupců obchodních partnerů, novinářů a fanoušků se na Island vypraví ve středečním dopoledni 25. července speciální linkou z pražské Ruzyně. V ten samý den v podvečerních hodinách hráči absolvují v Akureyri předzápasový trénink. Ve čtvrtek odehrají odvetu s týmem Thór Akureyri, jejichž trenér slibuje, že bude hrát útočněji, než na mladoboleslavském hřišti. Bezprostředně po utkání v nočních hodinách se mladoboleslavská fotbalová výprava vrátí do Česka, aby se mužstvo nachystalo na premiérový zápas Gambrinus ligy 2012/13 v Teplicích.

V odvetném utkání druhého předkola Evropské ligy potřebují Boleslavští udržet třígólový náskok z domácího utkání, aby postoupili do třetího předkola Evropské ligy. Tam na lepšího z duelu Mladé Boleslavi s Thorem Akureyri čeká vítěz nizozemsko-finského souboje FC Twente Enschede - FC Inter Turku.

Na rozdíl od Česka, kde fotbalové soutěže včetně nejvyšší Gambrinus ligy teprve začnou, islandské jsou v plném proudu, neboť se hrají systémem jaro-podzim.
Thór Akureyri
v národním Icelandic cupu 2012 vypadl již v červnu, když doma prohrál s Valur Reykjavíkem 1:4, a neuspěl ani v ligovém poháru, v jehož čtvrtfinále vypadl po prohře s Fram Reykjavíkem 0:4.
V druhé nejvyšší celostátní islandské soutěži Division 1 se však Thór Akureyri činí. V neděli 22. července na domácím hřišti rozdrtil IR Reykjavik 5:1, tudíž shodným skóre, jako vyřídil v prvním předkole irského rivala Bohemians Dublin. V tabulce Division 1, ze které do nevyšší islandské ligy postupují dva nejlepší, je Thór Akureyri momentálně na čtvrté příčce.

Fanshop banner