Když postoupí, poletí do Nizozemí nebo Finska
Klub

Když postoupí, poletí do Nizozemí nebo Finska

Redakce

Ve třetím předkole Evropské ligy lepší z duelu FK Mladá Boleslav - Thór Akureyri narazí na vítěze duelu FC Twente Enschede - FC Inter Turku. Rozhodl o tom páteční los ve švýcarském Nyonu.

Boleslavští fotbalisté ještě nemají postup přes islandského soupeře jistý, neboť je čeká odveta v Akureyri, ale již se dozvěděli, kdo bude jejich případným rivalem ve třetím předkole. Vzejde ze soupeření nizozemského FC Twente Enschede a finského FC Inter Turku. Jejich první duel hraný v Nizozemsku skončil remízou 1:1 a tak o postupujícím do třetího předkola rozhodne až odveta ve čtvrtek 26. června ve Finsku.

Oba případní soupeři jsou výrazně kvalitnějšími a silnějšími kluby, než islandský Thor Akureyri, neboť patří k předním prvoligovým týmům a ve svých klubových vitrínách mají trofeje dvou nejprestižnějších soutěží svých zemí.

Enschede je stopadesátitisícové město při východní hranici Nizozemska s Německem.
FC Twente Enschede
je dvojnásobný nizozemský mistr (1926 a 2010) a navíc dvakrát vyhrál nizozemský pohár (1977 a 2001). V roce 1975 se probojoval do finále Poháru UEFA, který se tehdy hrál na dva zápasy. S německou Borussii Mönchengladbach nejprve remizoval 0:0 a v odvetě prohrál 1:5.
FC Twente v ročníku 2011/12 Eredivisie obsadil šestou příčku, když nastřílel třetí největší počet gólů, a to 82 ve 34 ligových utkáních. Produktivnější byly jen třetí PSV Eindhoven (87) a mistrovský AFC Ajax (93).

Turku je se 175 tisíci obyvateli pátým největším městem ve Finsku a významným přístavem na jihozápadě země.
FC Inter Turku
je aktuálně vedoucí tým finské nejvyšší soutěže Veikkausliga, která se hraje systémem jaro-podzim. Jednou vyhrál ligu (2008), stejně tak i finský pohár (2009). V Lize mistrů 2009/10 nepřešel ve druhém předkole přes Sheriff Tiraspol a ve třetím předkole Evropské ligy 2010/11 nestačil na Racing Genk.

Fanshop banner