Vedení z prvního poločasu neudrželi
Klub

Vedení z prvního poločasu neudrželi

Redakce

V pokračující přípravě na premiérový ročník juniorské ligy boleslavské družstvo prohrálo s vrstevníky z Hradce Králové. Utkání se hrálo ve středečním dopoledni 18. července na hřišti v Dohalicích.

Úvodních deset minut nepřineslo žádné vzrušení, oba soupeři se navzájem oťukávali. Do prvního zakončení se v 11. minutě po centru Tvrdého dostal Mehanovič, ale mířil těsně vedle pravé tyče. Ve 12. minutě podnikli Hradečtí výpad do otevřené boleslavské obrany a Tvrdý zastavil pronikajícího útočníka faulem. Následný trestný kop z osmnácti metrů zblokoval tělem Rozsíval. V dalších minutách byli Hradečtí aktivnější, ale obrana Boleslavi řešila vše s přehledem.
Ve 26. minutě se Boleslavští ujali vedení. Po rychlém brejku a výborné spolupráci s Mehanovičem se výtečně uvolnil v pokutovém území Rozsíval a umístěnou střelou nedal hradeckému brankáři šanci - 0:1
. Byla to Rozsívalova pátá úspěšná trefa v letní přípravě a potvrdil tak svoji momentální střeleckou formu.
Zbývající minuty prvního poločasu se odehrály mezi pokutovými územími, tudíž se na těsném vedení Boleslavi nic nezměnilo.

Druhý poločas měl podobný průběh jako první. Boleslavští se spoléhali na poctivou obrannou hru a rychlé brejky, Hradečtí na jednoduchou kombinaci a důraz.
V 58. minutě poslal jeden ze záložníků Hradce prudký centr zleva do pokutového území a zaváhání Karanfilovského využil soupeř ke gólové hlavičce - 1:1.

Z individuální průniku Tatara v 65. minutě mohla jít Boleslav opět do vedení, ale hradecký gólman dobrým zásahem šanci zlikvidoval.
V 75. minutě vyslali Hradečtí z levé strany další centrovaný míč do boleslavského pokutového území. Obrana byla proti důrazné hlavičce vysokého hradeckého útočníka Hradce bezmocná a inkasovala podruhé - 2:1.

Boleslavští sice za nepříznivého stavu zvýšili útočnou aktivitu, ale do vážnější gólové situace se už do konce utkání nedostali a tak museli přijmout první letní prohru.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič (62. Cink) - Tvrdý, M. Šťastný (35. Šimek), Hošťalek, Karanfilovski - Baster (62. Ludvík), Rozsíval (45. Novák) - Mížič (73. Rozsíval), Mehanovič (45. Tatar), Horák - D. Šťastný (73. Mehanovič).

Gól FK MB U21: 26. Rozsíval

Fanshop banner