K úplné spokojenosti chyběl Koubkovi ještě jeden gól
Klub

K úplné spokojenosti chyběl Koubkovi ještě jeden gól

Redakce

Trenéři se shodli, že výhra Boleslavi byla zasloužená. Boleslavského trenéra Koubka uspokojilo, že obrana neinkasovala a třígólový náskok považuje za dobrý vklad k vybojování postupu do další fáze evropského poháru.

„Viděli jsme utkání s očekávaným průběhem. Proti houževnatému soupeři jsme si vytvořili tlak a dostatek standardních situací. Tři nula se zdá být bezpečný výsledek, ale k úplné spokojenosti mně chyběl ještě jeden gól. Je dobře, že jsme žádný neinkasovali. Soupeře i po výhře do odvety nepodceňujeme. Uvědomujeme si, že islandské mužstvo porazilo irského soupeře pět jedna. Máme však vyšší kvalitu než Dublin a i když ve fotbale je možné všechno, byl bych alibista, kdybych si naše vyřazení připouštěl," prohlásil boleslavský kouč Miroslav Koubek.
Když na výzvu novinářů měl hodnotit výkony svých hráčů, nejprve zdůraznil, že Boleslav k výhře dovedl kolektivní výkon. Potom dodal: „Magera podal očekávaný výkon a je dobře pro něho i pro tým, že se gólově prosadil. Vedle Magery byl vidět Mareš, pozitivně si vedl Sivrič, oba krajní beci podporovali kolektivní výkon, který měl slušné parametry. Škoda, že se neprosadil Chramosta. Věřím, že dá góly příště."

Hlavní trenér Thor Akureiri Pall Vidar Gislason se na tiskovku nedostavil, přišel jeho asistent, který k průběhu utkání řekl: „Byl to pro nás těžký zápas. Snažili jsme se uhrát dobrý výsledek do odvety a i když jsme malý klub, tým se snažil, co mohl. Vyhrál lepší. Budeme se snažit doma zlepšit naši hru a hrát útočněji."

Fanshop banner