Do nové sezóny s novým kapitánem Chramostou
Klub

Do nové sezóny s novým kapitánem Chramostou

Redakce

FK Mladá Boleslav chce uspět ve třech soutěžích, vstupenky na podzimní Gambrinus ligu stojí stejně jako na jaře, rozpočet klubu nepřesáhne sto milionů korun, kapitánem mužstva je Jan Chramosta. To vše zaznělo na tiskové konferenci před novou sezónou.

Oficiální tisková konference FK Mladá Boleslav před startem podzimní mistrovské sezóny 2012 se konala v Press centru areálu městského stadionu v Mladé Boleslavi. Půl hodiny po úterním poledni 17.července, tudíž dva dny před prvním důležitým utkáním nové sezóny, předstoupili před novináře sportovní ředitel Ladislav Minář, manažer komunikace Jiří Koros, hlavní trenér Miroslav Koubek, hráči Adrian Rolko a Lukáš Magera.
Úvodní slovo obstaral sportovní ředitel Ladislav Minář, který k obměnám hráčského kádru řekl, že klubu se daří práce s mládeží a mladí chlapci se postupně výkonnostně přibližují prvoligovému áčku.
„Dlouhodobě jsme se bavili o tom, že kádr potřebuje provzdušnit a to se nám povedlo příchodem nových hráčů i odchovanců. Měli jsme vytipované hráče, které jsme si přáli získat a podařilo se nám to, což beru jako velké plus. Navíc jsme je získali za velmi příznivých ekonomických podmínek. Je nyní na jednotlivých hráčích, aby se co nejdříve aklimatizovali a potvrdili svoji kvalitu. Všichni nebudou hned v základní sestavě, předpoklad však mají všichni, které jsme získali,"
prohlásil Ladislav Minář. Zdůraznil, že v klubu jsou nyní nastavené nové ekonomické mantinely v porovnání s předchozími roky. „Akceptovali je noví hráči i ti, kteří již v klubu působili a podepisovali nové smlouvy," dodal sportovní ředitel. Na dotaz, s jakým rozpočtem FK Mladá Boleslav vstupuje do nového ročníku, odpověděl: „S rozpočtem jsme šli níže, než v předchozí sezóně. Vejdeme se do sto milionů korun."

A s jakými sportovními cíli vstupuje FK Mladá Boleslav do ročníku 2012/13?
„Jsme ve třech soutěžích, Evropské lize, Gambrinus lize a Poháru České pošty, a chceme ve všech co nejlepší výsledky. Tím je řečené všechno."
odpověděl sportovní ředitel Ladislav Minář.

Průběh letní přípravy a posílení mužstva zhodnotil trenér Miroslav Koubek slovy: „Proběhla standardně. S posilami jsem ztotožněný a spokojený. Klobouk dolů před tím, co klubový managment dokázal. Jako trenér vyjadřuji uspokojení s kvalitou kádru, otázkou nyní je, jak si sestava sedne. Na novou sezónu se velmi těším. Nevadí nám, že vstupujeme do Evropské ligy dříve, než do Gambrinus ligy."

Jak jste připravení na islandského soupeře, co o něm víte?
„Byl jsem se osobně podívat na první utkání Bohemians s Thorem v Dublinu a máme dostatek video materiálu. O islandském soupeři víme všechno. Je to soupeř houževnatý, agresivní a herně disciplinovaný, přesto věřím, že jsme herně lepší. Současné mužstvo je dál, než to loňské, které nepřešlo přes kyperskou Larnaku. Věříme v naše síly."

A o sestavě pro první střetnutí s Thorem Akureyti má jasno?
„Na devadesát procent ano, váhám pouze o jednom postu."

Na úterním setkání informoval trenér Koubek novináře také o stavu zraněných hráčů: „Janíčkovi v Rakousku na tréninku praskl meniskus a bude nám nejméně měsíc chybět, Fabián stále ještě není v plné zátěži, Opiela začal přípravu, ale vyndávali mu z nohy šrouby, tak se jeho návrat na trávník trochu zbrzdil, ale do dvou týdnů se vrátí, Zahustel je na půl roku mimo hru po operaci přetrženého křížového vazu, jeho návrat do hry není na pořadu dne."

Názory hráčů na tiskové konferenci reprezentovala dvojice Adrian Rolko a Lukáš Magera. „S trenérem Koubkem jsme věděli, co nás v letní přípravě čeká a věřím, že momentálně jsme dobře připravení," uvedl stoper Adrian Rolko. „Myslím si, že v žádném zápase v Rakousku jsme nebyli horším týmem. Všichni jsme připravení na čtvrteční start Evropské ligy a všichni se těšíme. Je pro každého lepší hrát soutěžní než přátelské zápasy," naznačil Lukáš Magera sebevědomou atmosféru hráčské kabiny.
Rolko prozradil, že novým kapitánem mužstva je reprezentační útočník Jan Chramosta. „Odsouhlasili jsme všichni v týmu, že kapitánem bude Honza Chramosta, který tuto pozici přijal a doufáme, že mu ta důvěra a zodpovědnost pomůžou." Trenér Koubek kapitánskou volbu okomentoval přiznáním, že do ní vůbec nezasahoval a že nová Chramostova pozice je dobrá myšlenka.

Fanshop banner