Divizního soupeře srazili sedmi góly
Klub

Divizního soupeře srazili sedmi góly

Redakce

Mladoboleslavští junioři utkáním ve Dvoru Králové s divizním soupeřem uzavřeli týdenní soustředění, které absolvovali v Lánech. S chutí si zastříleli a zcela tak zapomněli na únavu z kondiční přípravy.

Od prvních minut udávali tempo hry především boleslavští hráči. Byli rychlejší v kombinaci a dokázali si vytvářet střelecké příležitosti, které bez problémů řešili gólově. Nebylo divu, že utkání mělo jednoznačný průběh a skončilo výraznou výhrou boleslavské juniorky.
Už ve 2. minutě Rozsíval vysunul Honce mezi obránce, kteří jej zastavili faulem, ale rozhodčí neposoudil obranný zákrok jako penaltový.
V 6. minutě po přihrávce Mehanoviče přeloboval Horák vyběhnuvšího brankáře a otevřel skóre utkání - 0:1.

V 8. minutě musel zasahovat boleslavský brankář Knobloch, když kryl nebezpečnou střelu z půlkruhu pokutového území. V 11. minutě Honc ze dvaceti metrů těsně minul pravou tyč. V 18. minutě aktivní Honc krásně vysunul Rozsívala, ten byl v pokutovém území podražen, ale píšťalka rozhodčího opět zůstala němá. Ve 23. minutě Mehanovič z trestného kopu mířil do náruče dvorského brankáře. Ve 25. minutě Mehanovič zachytil soupeřovu rozehrávku, vysunul okamžitě Rozsívala, ale ten v koncovce mířil nepřesně. O minutu později si Boleslavští vynutili další trestný kop, ale Rozsíval ho napálil do hráčské zdi.
Ve 29. minutě po faulu na Mížiče se k trestnému kopu postavil Horák a ten byl konečně v provedení standardní situace úspěšný - 0:2.
Ve 33. minutě nedůslednost boleslavské defenzívy potrestal Privara a snížil dvorské prohrávání na rozdíl jednoho gólu - 1:2.

Než nastala poločasová přestávka, mohli Boleslavští své vedení třikrát navýšit, ale nezdařilo se jim to. Ve 39. minutě předvedli pohlednou spolupráci Horák, Mižič a Tatar, který se ocitl sám před brankářem, ale zamířil těsně vedle levé tyče. Ve 41. minutě velkou šanci Rozsívala zmařil dvorský obránce, když v poslední chvíli vykopl míč z prázdné branky. Ve 44. minutě Rozsívalova kolmice našla nekrytého Mížiče, ten však netrefil zcela odkrytou branku.

Druhý poločas začal, jak skončil první, čili mladoboleslavskými šancemi.
V 50. minutě pronikl Mížič do pokutového území a přihrál Honcovi, jehož střelu obránci zblokovali na roh. Z nacvičeného signálu se do střelecké pozice dostal na zadní tyči úplně volný Hošťálek, pro kterého nebyl problém míč dopravit do sítě - 1:3.

V 54. minutě další velkou šanci vymyslel Mehanovič časovanou přihrávkou pro Rozsívala, který však lehkovážným lobem přestřelil branku.
V 56. minutě soupeř zastavil Bastera před pokutovým územím faulem a z nařízeného trestného kopu se následně krásně trefil David Šťastný - 1:4.
Zanedlouho v 59. minutě předvedli Boleslavští rychlou a efektivní akci, kterou načal Mehanovič, pokračoval v ní Karanfilovski, po jehož přihrávce skóroval Rozsíval - 1:5.
V 70. minutě dvorští hráči nestíhali reagovat na další dobrou spolupráci boleslavských mladíků. Míč putoval od Mehanoviče přes D. Šťastného k Honcovi, který s přehledem zvýšil - 1:6.

V 80. minutě povolili Boleslavští soupeři ojedinělou šanci, ale dvorský útočník hlavičkoval vedle branky.
V 90. minutě dorazil soupeře Mehanovič individuální akcí, v jejímž finále elegantním lobem překonal brankáře - 1:7.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Knobloch - Šimek, M. Šťastný (30. Tatar), Hošťalek, Karanfilovski - Baster, Rozsíval (65. Novák) - Mížič (75. Horák), Mehanovič, Honc - Horák, (46. D. Šťastný).

Góly: 6. a 30. Horák, 50. Hošťálek, 56. D.Šťastný, 59. Rozsíval, 70. Honc, 90. Mehanovič

Fanshop banner