Fotbalisty fotografovali v nových dresech
Klub

Fotbalisty fotografovali v nových dresech

Redakce

Sobota 14. července byla dnem nejen posledního přípravného utkání před novu sezónou, ale také dnem oficiálního fotografování. Konalo se na hřišti o tři hodiny dříve, než zápasová generálka. A obojí ve zbrusu nové kolekci dresů.

Kdo se snad domnívá, že fotografování je snadná a jednoduchá procedura, hluboce mýlí se. Už přípravy, které trvají několik dnů, jsou nečekaně dramatické. Provází je diskutování, kdo na oficiální a klub reprezentující fotografii bude, ale především nekonečné rozmýšlení, jak se mužstvo před objektivy srovná.
Když se to konečně manažerovi klubové komunikace Jiřímu Korosovi povedlo, musel ještě připravit reklamní panely a pozvat na nejvhodnější termín fotografy. A to ty, kteří pracují pro FK Mladá Boleslav, ale i ty, kteří pracují pro tiskové agentury a novinové redakce.
Jakmile se necelé tři hodiny po sobotním poledni všichni dostavili do středu hrací plochy a podle Korosových instrukcí se srovnali do tří řad, tak se nad městský stadion přihnaly mraky a spustil se déšť. Všichni fotografující i fotografovaní se utekli schovat. Naštěstí na druhý pokus už akce vyšla.
Fotografové nejprve pořídili snímky kompletního mužstva s členy realizačního týmu a šéfy klubu a následně každého vyfotografovali jednotlivě.
Celá záležitost i s dešťovou pauzou trvala přibližně tak dlouho, jako jeden fotbalový zápas. Pravda, neběhalo, nekopalo a nefaulovalo se u toho, ale míra nervozity a napětí byly skoro srovnatelné.

Fanshop banner