Generálku vyhráli, když úspěšně otočili vedení soupeře
Klub

Generálku vyhráli, když úspěšně otočili vedení soupeře

Redakce

Poslední přípravné utkání, deváté v letním pořadí, hráli Boleslavští poprvé na domácím hřišti. Druholigového soupeře přestříleli až v závěrečné čtvrthodince.

První poločas začal kiksem mladého boleslavského stopera Šťastného, který naštěstí brankář Miller napravil. V 10. minutě varnsdorfský Rudnyskyj přestřelil a o dvě minuty později Tvaroha, boleslavský obránce hostující ve Varnsdorfu, křížnou ranou pořádně protáhl Millera. Ve 14. minutě Kuličův roh hlavičkoval těsně vedle pravé tyče Šťastný.

V 19. minutě přetažený centr z levého křídla ve skluzu Tvaroha protlačil mezi Millerem a levou tyčí do sítě - 0:1.

Boleslavští na inkasovaný gól odpověděli kombinační spoluprací Ondřejky s Nešporem a Kuličem, kterou Ondřejka završil střelou do brankáře. Ve 25. minutě Sedláčkovu zdařilou bombu vytlačil brankář Varnsdorfu nad břevno. Ve 30. minutě Kyselův centr hlavičkoval Nešpor nad branku. Ve 35. minutě po spolupráci s Kuličem pálil mimo branku Sedláček. Ve 39. minutě Ondřejka na vlastní polovině vybojoval míč a parádně poslal do útoku Kuliče, ten se však přes varnsdorfského kapitána Pimparu neprosadil.

Ve 42. minutě další souboj Kuliče s Pimparou skončil faulem varnsdorfského stopera uvnitř pokutového území a sudí Kocourek nařídil penaltu. Ve vyrovnávací gól ji proměnil Nešpor - 1:1.

V druhém poločasu pokračoval Varnsdorf sebevědomým výkonem a vůbec nepřipomínal mužstvo, které před týdnem inkasovalo pět gólů od pražské Slavie. Pět minut zdařile tlačil Boleslav k její brance.
Potom se boleslavský Chramosta třikrát hnal do brejku a při tom nejpovedenějším v 51. minutě odcentroval před branku, kde se však Magera ani Sivrič neprosadili. V 55. minutě utekl po pravé straně Mareš a z jeho přesného centru nepřesně hlavičkoval Chramosta. Za dvě minuty další útok Boleslavi odtáhl po levé straně Šírl a z jeho centru Kúdela zamířil z voleje do brankáře. V 68. minutě za podražení Chramosty kopal z necelých dvaceti metrů Mareš trestňák jen pár centimetrů nad břevno. V 72. minutě se Chramosta dobře uvolnil na levé straně, ale centr se mu nepovedl a tak ho brankář soupeře snadno chytil.

V 77. minutě Šírl přes šířku vápna odcentroval zleva doprava na Bořila, který obloučkem našel uvnitř vápna Mareše a ten v nejkrásnějším momentu utkání akrobaticky bez přípravy skóroval - 2:1.
Za dvě minuty přidali Boleslavští vítěznou pojistku. A opět po nádherné fotbalové akci.
Bořil se z pravé strany prosadil přes beka, nacentroval před branku, kde byl na správném místě v pravou chvíli Magera a hlavou neomylně trefil branku - 3:1.

V 82. minutě vystřelil Sivrič z pětadvaceti metrů a brankář jen s obtížemi a velkým štěstím vyrazil míč na roh. Rozehrál ho Mareš a nepovedeným volejem završil Chramosta.
V závěrečných minutách boleslavský brankář Šeda úspěšně čelil dvěma střeleckým pokusům varnsdorfských hráčů z dálky. Boleslav zaslouženě dovedla poslední přípravné utkání do vítězného konce.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Miller - Kysela, Johana, M.Šťastný, Tvrdý - Sedláček, Zbrožek - Štohanzl, Kulič, Ondřejka - Nešpor.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase
: Šeda - Bořil, Smejkal, Rolko, Šírl - Ščuk, Kúdela - Mareš, Magera, Sivrič - Chramosta.

Góly: 42. Nešpor, 77. Mareš, 79. Magera - 19. Tvaroha

Rozhodčí: Kocourek - Filípek, Šecová

Diváků: 530

Fanshop banner