Šírl je zpátky v Mladé Boleslavi
Klub

Šírl je zpátky v Mladé Boleslavi

Redakce

Do boleslavské obrany se po třech měsících vrací Radek Šírl, jenž na konci května odešel do Viktorie Plzeň a v polovině července se jako hostující hráč zařadil opět do kádru FK Mladá Boleslav.

Zkušený obránce Radek Šírl v letní přípravě za FC Viktorii Plzeň nastoupil v pěti zápasech, třikrát hrál celých devadesát minut, dvakrát poločas. V konkurenci reprezentačních obránců zapochyboval o využití svých schopností a tak projevil zájem vrátit se na levý kraj mladoboleslavské obrany.

„Šírlův odchod a brzký návrat vyplynuly ze situace, kdy se v květnu domníval, že Plzni odejde bek, ale když se tak nestalo, potom z iniciativy samotného hráče došlo k jednání s Plzní a následně k dohodě všech zúčastěných stran," uvedl mladoboleslavský sportovní ředitel Ladislav Minář.

„Při rakouském soustředění jsme si s Radkem sedli a dohodli se na dalším postupu. Chápeme jeho touhu po základní sestavě. Dohoda s Radkem i Mladou Boleslaví byla velmi rychlá a korektní, Viktoria vyšla maximálně vstříc přání hráče," řekl plzeňský generální manažer Adolf Šádek.

„Z Plzně neodcházím ve zlém ani zklamaný," poznamenal Radek Šírl a zdůraznil, že nadále zůstává hráčem Viktorie Plzeň. „Je pravděpodobné, že se v budoucnu opět o místo v plzeňské sestavě poperu. Také pro ten případ bude lepší, pokud budu nyní pravidelně nastupovat a mít herní praxi,"dodal Radek Šírl, když podepsal dohodu o ročním hostování z Plzně v Boleslavi, to znamená do 30. června 2013.

Fanshop banner