V sobotu na závěr přípravy proti Varnsdorfu
Klub

V sobotu na závěr přípravy proti Varnsdorfu

Redakce

Poslední utkání letní přípravy a tudíž generální zkouška na předkolo Evropské ligy i Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav FK Varnsdorf se hraje v sobotu 14. července od 17,30 hodin na hřišti mladoboleslavského Městského stadionu. Vstup zdarma.

Boleslavští fotbalisté v letošní letní přípravě v dosud odehraných osmi utkáních pouze jednou prohráli. Celkem už nastříleli dvanáct gólů a inkasovali pouze tři. V šesti duelech boleslavská defenzíva udržela čisté konto. Nejúspěšnějšími střelci jsou Chramosta a Mareš, každý z nich se trefil třikrát.

Přehled sehraných přípravných utkání v létě 2012

Středa 20.6. (hřiště Lhota pod Libčany) FC Hradec Králové - FK Mladá Boleslav 0:0
Sobota 23.6. (hřiště Rejšice) Bohemians 1905 - FK Mladá Boleslav 0:0
Středa 27.6. (hřiště Rejšice) FK MAS Táborsko - FK Mladá Boleslav 0:5
Sobota 30.6. (hřiště Čelákovice) SK Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 2:2
Sobota 30.6. (hřiště Čelákovice) Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 0:2
Středa 4.7. (rakouský Lenzing) Dinamo Bukurest - FK Mladá Boleslav 0:1
Neděle 8.7. (rakouský Lenzing) FC Krasnodar - FK Mladá Boleslav 0:2
Středa 11.7. (rakouský Angerburg) FC Astra Ploesti - FK Mladá Boleslav 1:0

Střelci gólů v přípravných utkáních: 3 - Chramosta, Mareš, 2 - Táborský, 1 - Marek Sedláček, Kúdela, Magera, Ščuk.

Devátým soupeřem boleslavské letní přípravy bude zdatný účastník II. ligy. V uplynulém ročníku 2011-12 se umístil na sedmém místě druhé nejvyšší české soutěže, když za sebou nechal například i tři týmy se zkušenostmi z nejvyšší ligy Opavu, Most a Zlín. Ve varnsdorfském dresu v letošní jarní sezóně hostovali boleslavští Tvaroha (odehrál deset utkání) a Volf (nastoupil do osmi utkání). Pro nadcházející podzimní sezónu k nim ještě přibude Schubert. Trenérem mužstva je dvaačtyřicetiletý Zdenko Frťala, někdejší hráč Spartaku Trnava, Slovanu Bratislava a Teplic. Současný Varnsdorf je jeho druhá samostatná štace, před tím trénoval v Čáslavi a pracoval jako asistent ve Spartě, Ružomberoku a Teplicích.

Varnsdorf při nedávné konfrontaci s prvoligovou Slavií Praha inkasoval na xaverovském hřišti krutou prohru 0:5. Před tím v Německu porazil FSV Budissa Bautzen 6:0 a v tomto utkání se gólově prosadil z Boleslavi hostující útočník Schubert. Spolu s ním góly stříleli Breite, Cana, Chod, Stehlík a Zieris.

Fanshop banner