Poprvé v letní přípravě prohráli
Klub

Poprvé v letní přípravě prohráli

Redakce

S Rakouskem se boleslavští fotbalisté rozloučili prohrou, která byla první v letošní letní přípravě. Zrodila se v úvodu utkání a i přes stálou herní převahu na inkasovaný gól nikdo z Boleslavských neodpověděl.

První poločas začali Boleslavští nešťastně. Po dvou jalových útocích, při prvním obrana Ploesti snadno odvrátila Marešův centr a při druhém sudí zastavili Bořila kvůli ofsajdu, inkasovali gól.

V 5. minutě po autovém vhazování obehrál japonský hráč ve službách rumunského klubu Seto překvapivě snadno uvnitř vápna Ščuka a technickou ranou napříč branky překonal Šedu - 1:0.

Tři minuty po inkasovaném gólu si boleslavský brankář snadno poradil s trestným kopem. V 9. minutě minul o metr cíl Mareš, který o necelých deset minut později z trestného kopu vysoko přestřelil. Ve 24. minutě kolmý oblouček si před soupeřovým vápnem zpracoval Nešpor, kličkou si připravil palebnou pozici, ale levačkou zakončil velmi nedůrazně.
Ve 26. minutě ztratil uprostřed hřiště Kúdela míč, naštěstí Ivanovski v závěru brejku střílel nad branku. Ve 33. minutě si Marešovu šikovnou přihrávku za obranou zpracoval Kúdela, ale jeho centr na nabíhající spoluhráče zmařil rumunský brankář.
V 35. minutě předvedl Ščuk další obrovský kiks, když nedaleko vlastního vápna otálel s přihrávkou a soupeře, který mu sebral míč, zastavil faulem, za který viděl žlutou kartu, jedinou v zápase. Trestný kop poslal exekutor vysoko nad Šedovu branku.
Boleslavští často dlouhé minuty drželi balon, ale zdlouhavé kombinaci scházelo střelecké zakončení. V samém závěru poločasu kryl Šeda přízemní střelu po brejku soupeře z levého křídla a vzápětí si na druhé straně s boleslavskou ranou poradil rumunský brankář.

Druhý poločas měla Boleslav hru ve své moci ještě výrazněji, než před přestávkou, ale opět bez gólového efektu. Ve 48. minutě Kúdela přestřelil.
V 52. minutě z ojedinělého útoku nastřelil rumunský forvard pravou tyč boleslavské branky.
V 55. minutě Chramosta přihrál Ondřejkovi a jeho centr gólman lapil těsně před Magerou. V další akci se po Rolkově kolmici marně dral do šance Chramosta. V 58. minutě Mareš z dálky přestřelil a za tři minuty ze dvaceti metrů trefil spojnici břevna s tyčí.
V 74. minutě se Rumuni teprve podruhé v druhém poločase dostali k Šedově brance a získali roh, po jehož rozehrání střelec gólu Seto zakončoval tentokrát nepřesně.

Závěrečná čtvrthodinka se odehrávala v rumunském pokutovém území nebo v jeho těsné blízkosti. Ondřejkova střela vynesla Boleslavi zase jen roh. V 81. minutě po trestném kopu Kuliče vyskočil uvnitř vápna nejvýše Smejkal, hlavou přihrál lépe postavenému Rolkovi a ten hlavičkou zakončoval k levé tyči, kde za překonaného brankáře v poslední chvíli zasáhl jeden z rumunských obránců. V 83. minutě obešel Sivrič na levé straně beka a po jeho centru a Ondřejově zakončení získala Boleslav další z řady rohových kopů. Ani jeden však nevyužil navzdory jasné výškové převaze V 86. minutě na konci povedené boleslavské kombinace přihrával Magera před branku, kde Kuličovu střelu obránce srazil do rohu. V předposlední minutě Chramostův centr bez efektu proletěl brankoviště.

Na těsné prohře, první v letošní letní přípravě, nic nezměnily ani tři nastavené minuty. Je až nepochopitelné, jak z tak výrazné herní převahy nepadl do soupeřovy sítě ani jeden gól. Snad jedině víra v naději, že si úspěšné střely schovali boleslavští fotbalisté až na soutěžní duely, může být vysvětlením.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Smejkal, Rolko, Bořil - Ščuk (66. Sivrič), Kúdela - Mareš (78. Kulič), Magera, Nešpor (46. Ondřejka) - Chramosta.

Gól: 5. Seto

Fanshop banner