Boleslavský útok posílil Ondřejka ze Slovácka
Klub

Boleslavský útok posílil Ondřejka ze Slovácka

Redakce

Nejčerstvějším rozšířením mladoboleslavského prvoligového kádru je příchod Václava Ondřejky na hostování ze Slovácka. V pondělí 9. července se přidal k novým spoluhráčům, kteří se připravují v rakouském Kaprunu.

Čtyřiadvacetiletý útočník Václav Ondřejka přichází ze Slovácka do FK Mladá Boleslav na roční hostování s opcí. „Hned po podpisu smlouvy odcestoval Ondřejka do Kaprunu, aby se připojil ke Koubkovu týmu a zapojil se hned do přípravy," uvedl manažer komunikace FK Mladá Boleslav Jiří Koros.

"O Václava Ondřejku jsme projevovali dlouhodobý zájem a jeho příchod do Boleslavi jsme nyní uskutečnili mimojiné také jako reakci na informaci, že plzeňský Fillo u nás nebude v hostování pokračovat. Od Ondřejky očekáváme podporu ofenzívy, neboť jej považujeme za typologicky podobného hráče, jakým v naší jarní sestavě byl právě Fillo," upřesnil sportovní ředitel FK Mladá Boleslav Ladislav Minář.

Václav Ondřejka pochází z Březové, což je ves na pomezí Česka a Slovenska. Absolvoval fotbalovou akademii v Uherském Hradišti a jako odchovanec klubu 1.FC Slovácko poprvé naskočil do Gambrinus ligy v jarní sezoně roku 2007, kdy mu bylo devatenáct let.
Tehdy se v áčku Slovácka na první pokus neuchytil. Hrál proto za rezervní tým a hostoval v Kroměříži, než se v roce 2009 do kádru prvního mužstva Slovácka konečně propracoval.
V současnosti již má na svém kontě 76 startů a 12 gólů v Gambrinus lize
. Z nich třetinu nasázel do mladoboleslavské branky. V ročníku 2009-10 se do ní trefil dvakrát, poprvé na podzim a podruhé na jaře. V následujícím ročníku 2010-11 tento kousek zopakoval, opět se proti Boleslavi střelecky prosadil v podzimním i jarním utkání. V ročníku 2011-12 už vyšel překvapivě naprázdno, i když na podzim i na jaře proti Boleslavi hrál.

Fanshop banner