Podruhé v Rakousku vyhráli, aniž inkasovali
Klub

Podruhé v Rakousku vyhráli, aniž inkasovali

Redakce

V druhém utkání rakouského soustředění opět na hřišti v Lenzingu porazili boleslavští fotbalisté ruský FC Krasnodar, jenž dohrával půl hodiny v oslabení bez vyloučeného hráče.

V prvním poločasu po vyrovnaném úvodu získali více ze hry Rusové, ale čtvrthodinka před změnou stran patřila boleslavským fotbalistům. První nebezpečnou standardní situaci rozehrával Kulič již v 5. minutě. Na jeho centr z trestňáku nikdo ze spoluhráčů před brankou nedosáhl. Na druhé straně střelec Krasnodaru z dálky přestřelil, potom boleslavská obrana odvracela jedovaté dva centry a ve 14. minutě další pokus o ztečení branky vysokým obloučkem zpacifikoval jistý Miller.
V 15. minutě nastřelil Táborský ruského brankáře. V 18. minutě pěkný pas zpracoval Maxisjan, vnikl do boleslavského vápna, ale Johana mu v poslední chvíli míč ukopl na roh. Ve 20. minutě nejistě zasáhl hlavou Zbrožek, ale soupeř jeho kiks nepotrestal, neboť brankář Miller se vysokým míčem překvapit nenechal. Ve 25. minutě Kulič z trestného kopu těsně minul levý horní růžek branky. Ve 27. minutě Zbrožek zblokoval ruskou střelu na roh a o tři minuty později v největší šanci Krasnodaru v průběhu první půle výtečně zlikvidoval Miller vyražením rázného trestňáků z rohu pokutového území.

Ve 34. minutě Brunclík vybojoval pro Boleslav roh, ten rozehrál Kulič a ve zmatcích u bližší tyče krasnodarská defenzíva poprvé kapitulovala, když z boleslavských hráčů nejvíce míči za lajnu pomohl Ščuk - 0:1.

Ve 40. minutě po faulu na Táborského kopal trestňák Brunclík a brankář jeho technickou ránu vytáhl z pravé vingle na roh. V závěru poločasu kopali Krasnodarští sérií tří rohů, ale ani z jednoho vážněji branku Boleslavi neohrozili.

Druhý poločas začal aktivněji Krasnodar. Ve 49. minutě jeho hráč střelou z dálky těsně minul boleslavskou branku a o pět minut později musel Miller hodně pospíchat z branky, aby zmařil rodící se šanci soupeře.
V 56. minutě se po krásném pasu ocitl Chramosta sám před krasnodarskou brankou, ale jejího strážce jen nastřelil, načež dorážku z deseti metrů poslal Nepraš vysoko nad břevno. Potom sudí po druhém žlutém napomínání vyloučil v 59. minutě krasnodarského Drinčiče a o minutu později neuznal Boleslavi gól kvůli ofsajdu.

Krasnodarští nehleděli na oslabení a i v deseti lidech usilovali o vyrovnání. Tlačili se k boleslavské brance, kterou ohrožovali především ze standardních situací. Trestné kopy Miller buď chytil, nebo se od zdi odrážely do rohů, po jejichž rozehrání úspěšně zasahovali střídavě stopeři či brankář. Teprve v závěrečné čtvrthodince ovládla dění na hřišti opět Boleslav a těsně před koncem konečně i využila přesilovku.
V 73. minutě Sivrič vystihl slabou přihrávku beka brankáři, ale střelou z úhlu chybu krasnodarské defenzívy nepotrestal, protože brankář se stihl vrátit a úspěšně zasáhl. Za dvě minuty si kličkou před vápnem připravil střelbu Mareš, ale o půl metru přestřelil. V 85. minutě po Sivričově parádní přihrávce Mareš přízemní ranou minul branku. Z rychlého protiútoku vytáhl Miller ruskou dělovku na tyč.

Tři minuty před koncem se prosadil Mareš a zvýraznil boleslavskou výhru - 0:2.
Než rozhodčí odpískal konec, ocitl se střelec druhého gólu ještě ve dvou šancích, ale už nevyužil ani jednu.
Přestože se nehrálo mimořádně tvrdě, ukázal rakouský arbitr žluté karty boleslavským Johanovi, Zbrožkovi, Tvrdému a dvakrát tolik ruským hráčům.

Sestava FK Mladá Boleslav v I.poločase: Miller - Kysela, Zbrožek, Johana, Bořil - Ščuk, Brunclík - Táborský, Kulič, Sivrič - Nešpor.
Sestava FK Mladá Boleslav v II.poločase
: Miller - Tvrdý, Zbrožek, Johana, Brunclík - Kúdela, Sedláček - Mareš, Magera, Chramosta - Nešpor (61. Sivrič).

Góly: 34. Ščuk, 87. Mareš

Fanshop banner