Fotbalistům přeje počasí a v neděli nastoupí proti Krasnodaru
Klub

Fotbalistům přeje počasí a v neděli nastoupí proti Krasnodaru

Redakce

Výpravě boleslavských fotbalistů při soustředění v Rakousku přeje počasí. V Kaprunu, ve stínu alpských vrcholků, je většinou jasno a jen občas se obloha zatáhne. Příprava tedy probíhá nerušeně podle plánu.

První utkání na soustředění v Rakousku pohodu v mužstvu vylepšilo, pokud vylepšit vůbec šla. Boleslavští v konfrontaci s pátým týmem rumunské první ligy Dinamem Bukurešť byli po většinu herního času lepší a zaslouženě vyhráli gólem Mareše, navíc Sivrič ještě nastřelil tyč. Následující den, ve čtvrtek 5. července fotbalisté dopoledne normálně trénovali. Pro hráče, kteří nastoupili proti Bukurešti, měla tréninková náplň regenerační charakter, pro ostatní byl trénink plně zátěžový.
Čtvrteční odpoledne využili všichni účastníci soustředění aquapark Tauern Spa v Kaprunu k regeneraci, následné krátké procházce slavným střediskem zimních sportů a posezením u kávy. V pátek a v sobotu trénovali dvoufázově. V nedělním podvečeru od 18 hodin změří síly s ruským týmem FC Krasnodar.

Účast v tréninkovém procesu nedobrovolně přerušil Tomáš Janíček, který si poranil koleno při tréninku. Drobné zranění chodidla prodělal i Jan Štohanzl, ten však už zase trénuje.
Ve čtvrtek si z rakouského Kaprunu do irského Dublinu odskočil trenér Miroslav Koubek, aby na vlastní oči viděl případné boleslavské soupeře pro druhé předkolo Evropské ligy. Utkání prvního předkola Evropské ligy Bohemians Dublin - Thór Akureyri skončilo nečekanou plichtou 0:0. O postupujícím a tím pádem i vyzývateli Mladé Boleslavi se tudíž rozhodne až v odvetě hrané 12. července v Akureyri, městě na severním pobřeží Islandu.

Fanshop banner