První utkání rakouského soustředění těsně vyhráli
Klub

První utkání rakouského soustředění těsně vyhráli

Redakce

Na typicky vesnickém hřišti v obci Lenzing nedaleko Salzburgu hráli Boleslavští první střetnutí rakouského soustředění a porazili zaslouženě rumunský tým, když především ve druhé části ho viditelně přehrávali.

V prvním poločase byla ze začátku hra vyrovnaná a v jeho závěru měla více ze hry Boleslav. Ve 20. minutě nastřelil Sivrič levou tyč ze dvaceti metrů. O sedm minut později se hnal do šance Chramosta, ale jeho pokus o lob vybíhající brankář zmařil. Zasáhl míč však těsně mimo trestné území, proto inkasoval žlutou kartu a Boleslav měla výhodu trestného kopu. Marešova tečovaná rána skončila rohem. Stejnou standardní situaci zahrávali Boleslavští po Kyselově ráně z úhlu. Nezužitkovali gólově ani jednu.
Boleslavský brankář Šeda se do kontaktu s míčem dostával většinou po malých domů spoluhráčů. Bukurešťské útoky končily buď ofsajdem či nepřesnou střelbou. Ve 32. minutě musel Šeda svižně z branky a ukopnutím míče metr před vápnem zmařil rodící se šanci soupeře. Ve 35. minutě po faulu Kúdely kopali Rumuni trestňák těsně mimo pravý horní růžek. V poslední minutě poločasu dal Magera gól, ale rozhodčí ho neuznal kvůli ofsajdu.

Ve druhém poločasu byli Boleslavští lepší. Hru kontrolovali přesnější kombinací a před soupeřovu branku se dostávali častěji, než rumunští útočníci před Šedu. Ten měl minimum starostí.
V 52. minutě nastřelil Mareš z trestňáku jen hráčskou zeď. V 58. minutě po spolupráci Kysely s Kúdelou netrefil Mareš z necelých deseti metrů branku. O dvě minuty později Kulič nedaleko pokutového území přistrčil Marešovi a jeho tečovaná rána skončila rohem. V 63. minutě trestný kop z rumunské kopačky od postranní lajny Šeda snadno lapil.
V 66. minutě Nešpor pěkně přihrál rozběhnutému Marešovi a ten byl na hranici vápna u míče o chvíli dříve než vybíhající brankář, pod jehož tělem se mu podařilo skórovat - 0:1.

Boleslavské zasloužené vítězství mohl Mareš ještě navýšit, ale po Sivričově nezištné přihrávce se neprosadil proti obětavému zákroku brankáře.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Rolko, Smejkal, Bořil - Ščuk, Kúdela - Mareš, Magera (56 Kulič), Sivrič - Chramosta (46. Nešpor).

Gól: 66. Mareš

Fanshop banner