Domácí pohár začneme až na konci září
Klub

Domácí pohár začneme až na konci září

Redakce

Paradoxem letošního fotbalového léta je, že pro nový soutěžní ročník jsme se nejprve dozvěděli o soupeři v předkole Evropské ligy, teprve potom o losu domácího Poháru České pošty a úplně nejpozději program Gambrinus ligy, která se losuje až ve středu 4. července.

Pohár České pošty 2012/13 začne předkolem v neděli 22. července. Tento termín se týká několik amatérských klubů z nižších soutěží. Také v dalších třech pohárových fázích, v 1. kole (29.7.), 2. kole (29.8) i 3. kole (26.9.) se soupeři střetnou pouze v jednom utkání. Teprve od osmifinále se o postup hraje ve dvou zápasech, pro které jsou oficiálními termíny středy 31. října a 28. listopadu. Osmifinálovými duely končí program Poháru České pošty v letošním roce 2012. V jarní sezóně roku 2013 pohárové boje o prestižní trofej a zároveň o účast v předkole Evropské ligy pokračují ve čtvrtfinále (3. a 10.4.), semifinále (24.4. a 8.5.) a finále (18.5.).

Většina prvoligových klubů do Poháru České pošty vstupuje v 2. kole, pouze čtveřice účastníků evropských pohárů (Slovan Liberec, Sparta Praha, Viktoria Plzeň a Mladá Boleslav) až ve 3. kole.

Kam Mladá Boleslav pojede ve středu 26. září? Možnosti jsou čtyři: Kunice, Táborsko, Letohrad, Čáslav. V první kole se střetnou Kunice s Táborskem a Letohrad s Čáslaví. Vítězové se ve druhém kole utkají o právo vyzvat na souboj Mladou Boleslav.

Fanshop banner