Zatím není jasné, zda začneme předkolo Evropské ligy doma či venku
Klub

Zatím není jasné, zda začneme předkolo Evropské ligy doma či venku

Redakce

Z rozlosování druhého předkola Evropské ligy je jisté, že se FK Mladá Boleslav v oficiálních termínech 19. a 26. července 2012 střetne s vítězem duelu z prvního předkola Bohemians Dublin - Thór Akureyri.

Podle výsledku losu ze švýcarského Nyonu by se první duel měl hrát v Mladé Boleslavi a odveta u soupeře na Islandu nebo v Irsku. Pokud z prvního předkola postoupí Thór Akureyri, bude tomu opravdu tak. Když však uspěje Bohemians Dublin, který je papírovým favoritem v souboji prvního předkola, může se sled utkání druhého předkola měnit. A to v případě, že by z prvního předkola postoupily dva irské kluby, kterými jsou Bohemians Dublin a Saint Patricks Athletic FC. Ze stanov UEFA totiž jasně vyplývá, že pokud z prvního předkola postoupí dva kluby jedné země, mezi jejichž sídly je menší vzdálenost než padesát kilometrů, což je případ zmíněných dublinských klubů, nemůžou doma hrát ve stejném termínu. Což by mohlo původní verdikt nyonského losu změnil tak, že by první utkání mladoboleslavští fotbalisté sehráli na hřišti dublinského soupeře a odvetu doma.
Z toho vyplývá, že přesné určení místa konání prvního a odvetného utkání FK Mladá Boleslav s případným irským protivníkem budeme definitivně znát až po odehrání prvního předkola Evropské ligy, které je na programu 5. a 12. července 2012.
Sportovní ředitel Ladislav Minář k termínové problematice dodal: „V tuto chvíli musíme opravdu čekat až na odehrání prvního předkola. Stanovisko řídícího orgánu soutěží UEFA je jasné a nám nezbývá nic jiného, než čekat, jak první předkolo dopadne."

Ať se bude hrát na hřišti soupeře v kterémkoliv termínu, tak vedení FK Mladá Boleslav připravuje pro své fanoušky letecký zájezd na jistě atraktivní utkání druhého předkola Evropské ligy. Podrobnější informace se zájemci dozvědí včas na tomto klubovém webu.

Fanshop banner