Odjeli do Rakouska, kde stráví deset dnů
Klub

Odjeli do Rakouska, kde stráví deset dnů

Redakce

V pondělí 2. července ráno v sedm hodin odcestovalo na rakouské soustředění třiadvacet hráčů prvoligového kádru FK Mladá Boleslav. Dvoufázovou přípravu jim obohatí tři mezinárodní zápasy.

Plán utkání pro soustředění v rakouském Kaprunu

Středa 4. července Dinamo Bucurest - FK Mladá Boleslav od 18.00 hodin v Lenzingu
Neděle 8. července FC Krasnodar - FK Mladá Boleslav od 18.00 hodin v Lenzingu
Středa 11. července Astra Ploesti - FK Mladá Boleslav od 16.00 hodin v Angerburgu

Hráčský kádr pro soustředění v Rakousku tvoří brankáři Hidajet Hankič, Miroslav Miller, Jan Šeda a hráči Jan Bořil, David Brunclík, Jan Chramosta, Tomáš Janíček, Petr Johana, Ondřej Kúdela, Marek Kulič, Lukáš Magera, Jan Kysela, Jakub Mareš, Martin Nešpor, Adrian Rolko, Marek Sedláček, Matej Sivrič, Michal Smejkal, Jasmin Ščuk, Jan Štohanzl, Ivo Táborský, Petr Tvrdý, Kristián Zbrožek.

Členy fotbalové výpravy jsou hlavní trenér Miroslav Koubek, jeho asistent Boris Kočí, trenér brankářů Filip Toncar, kondiční trenér Martin Třasák, fyzioterapeut Václav Kubíček, masér Jan Skoupý a kustod Pavel Uhlíř. Lékaři Miroslav Sinkule a Josef Horák se u mužstva v době soustředění vystřídají.

V porovnání s jarní sezónou jsou zcela novými členy mužstva brankář Hankič (přeřazen z vlastního dorostu), obránci Smejkal (přestoupil z Teplic), Tvrdý (přeřazen z vlastní juniorky) a Zbrožek (návrat z hostování v FK MAS Táborsko), ofenzivní hráči Magera (přestup ze Swindon Town/Baník Ostrava), Sivrič (přestup z Viktoria Žižkov/Slovan Liberec) a Nešpor (hostování z Bohemians 1905).

V Mladé Boleslavi zůstali Tomáš Fabián, který pokračuje v rekonvalescenci po operaci kyčle, Ondřej Zahustel, rekonvalescent po operaci kolena, a Lukáš Opiela, jehož čeká operativní zákrok s vyjmutím šroubů z uzdravené zlomeniny holeně. Mirzad Mehanovič odjel na dovolenou, neboť mezi skončením dorostenecké sezóny a zahájením přípravy dospělých neměl ani den volna. Jakub Synek odešel na hostování do Čáslavi a Pavel Tvaroha bude pokračovat v hostování ve Varnsdorfu.

Do Kaprunu neodcestoval a v Mladé Boleslavi zůstal jeden ze dvou Koubkových asistentů Milan Pechanec, který ve čtvrtek 5. července zahájí přípravu s týmem FK Mladá Boleslav U21. Ten má soustředění naplánované na týden od 9. do 14. července v Lánově.

Fanshop banner