V čelákovickém turnaji skončila Boleslav třetí
Klub

V čelákovickém turnaji skončila Boleslav třetí

Redakce

Poražení semifinalisté, obhájce čelákovické trofeje z předchozích dvou ročníků FK Mladá Boleslav a úřadující ligový mistr FC Slovan Liberec, se střetli pouze o třetí místo v turnaji o pohár města Čelákovice. Boleslavští vyhráli a obsadili třetí místo.

V tropickém počasí se po dohodě soupeřů hrálo pouze 2x35 minut. Přesto aktérům při druhém utkání v jednom dnu ubývaly síly, Libereckým hráčům viditelně dříve než boleslavským.

První poločas začal kiksem boleslavského stopera Rolka, po kterém se do šance dostal Hadaščok, ale pokusem o lob brankáře Millera nezaskočil. Ve 4. minutě předvedl učebnicové přenesení hry z pravé strany na levou Mareš na Štohanzla, který připravil střeleckou pozici Tvrdému a ten branku netrefil. O dvě minuty později se Mareš neúspěšně probíjel před libereckou branku. V 10. minutě po Kúdelově kolmici vystřelil tvrdě Mareš a brankář Hauzr míč vytlačil se štěstím na roh.
Ve 13. minutě Blažek technickou střelou přes šířku branky natáhl Millera, jenž vytěsnil téměř jistý gól z levého horního růžku na roh. O chvíli později po Táborského centru nepřesně hlavičkoval Kúdela. V 18. minutě za povedenou kolmou přihrávkou mezi boleslavskou stoperskou dvojici běžel Rabušic, až se ocitl sám před brankou, ale Miller svižně vyběhl a libereckého hráče famózně vychytal. V další liberecké šanci neuspěl ve 20. minutě opět Rabušic. V 25. minutě Liberečtí přesnými narážečkami vyšachovali Rolka s Johanou, ovšem Hadaščok sám před Millerem přízemní ranou minul branku. Ve 32. minutě Štohanzlův centr využil ke střelbě bez přípravy Ščuk, přestřelil však branku. Těsně před přestávkou zachránil boleslavské čisté konto Miller odvážným a úspěšným skokem.

Druhý poločas zahájil Štohanzl ranou nad branku po Marešově centru.
Ve 41. minutě Rilke hluboko ve vlastním trestném území fauloval Šural a sudí Hrubeš neotálel s nařízením pokutového kopu. Mareš ho proměnil ve vedoucí gól - 0:1
.
Za necelé dvě minuty byla Boleslav velmi blízko dalšímu úspěchu. Štohanzl ve 43. minutě utekl podle levé lajny, jeho přihrávku si na hranici vápna zpracoval Chramosta, kličkou se ideálně uvolnil, ale v koncovce nastřeli brankáře Hauzra. Ve 46. minutě z Bořilovy šance byl jen roh.

V 51. minutě předvedl Ščuk parádní kolmou přihrávku na rozběhnutého Chramostu, jenž si v plné rychlosti obhodil Hauzra a přesnou ranou do opuštěné branky zvýšil vedení - 0:2.

V 57. minutě měl Hauzr plné rukavice práce, aby zdárně vyrazil Ščukovu bombu. V 60. minutě po spolupráci s Bořilem se do střelecké pozice dostal Tvrdý, ale po zdařilé kličce zakončil nepřesně. O chvíli později na druhé straně hřiště čelil Miller úspěšně dvěma střelám libereckých kanonýrů. V předposlední minutě si zkušený liberecký bek Janů nešťastně šlápl na míč, který mu snadno sebral Sivrič. Nezištně přihrál před branku Kuličovi, ale ten kličkováním propásnul správnou chvíli ke gólovému zakončení.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela (36. Bořil), Johana, Rolko, Tvrdý - Ščuk, Brunclík - Táborský (36. Chramosta), Kúdela (32. Magera), Štohanzl (56 (Sivrič) - Mareš (56. Kulič).

Sestava FC Slovan Liberec: Hauzr - Rilke (50. Ndiaye), Kelić, Butenin, Janů - Hadaščok, Bosančič, Morozenko, Blažek - Rabušic (53. Novotný), Musiol (36. Šural).

Góly: 41. Mareš, 51. Chramosta

Rozhodčí: Karel Hrubeš

ŽK: Morozenko, Blažek

Diváků: 800


Fanshop banner