Boleslav turnajové vítězství neobhájí, v semifinále nepřešla přes Slavii
Klub

Boleslav turnajové vítězství neobhájí, v semifinále nepřešla přes Slavii

Redakce

Semifinálové utkání letního turnaje v Čelákovicích skončilo nerozhodně, ale v osmi sériích penaltového rozstřelu byli úspěšnější slávisté a postoupili tak do odpoledního finále. Boleslav hraje o třetí místo od 15 hodin proti Slovanu Liberec.

První poločas utkání hraného 2x40 minut začali Boleslavští dvěma neproměněnými trestnými kopy. Slávistický Škoda kontroval střelou z vápna, kterou Šeda zvládl. V 6. minutě Kyselovu bombu Čontofalský vyrazil na roh.

V 15. minutě Mareš obral Trubilu, prošel přes půlku hřiště a připravil šanci Magerovi, který po zemi prostřelil Čontofalského - 0:1. Vedení Boleslavi vydrželo necelé dvě minuty.
V 17. minutě Kysela školácky neodhadl odskok míče a Tusjak mu utekl, načež z pozice, kdy byl sám proti Šedovi, přízemní ranou srovnal skóre - 1:1
.

Ve 26. minutě Šeda na kraji pokutového území zalehl míč před Škodou. O pár minut později nepovedeně kopali trestné kopy Mareš a Magera. Ve 34. minutě Sivrič sebral míč Dostálovi, přihrál Kúdelovi a ten z necelých dvaceti metrů lajdáckým pokusem minul branku. Tři minuty před přestávkou předvedl parádní zákrok brankář Šeda při likvidaci Jarolímovy střely umístěné k pravé tyči.

Zkraje druhého poločasu se střelba střídala na obou stranách. Kiselovu ránu Šeda lapil. Po Kúdelově pasu Táborský slávistickou branku minul. Škoda z pár metrů přestřelil boleslavskou branku. V 52. minutě Kuličův přetažený roh hlavičkoval Kúdela a z brankové čáry za překonaným Čontofalským odkopával míč Škoda. Tusjakův pokus z úhlu pozorný Šeda kryl. V další slávistické akci přešel Petrák přes Kyselu a střelu mu zblokoval Rolko na roh. Na Kuličův povedený trestný kop nedosáhl Smejkal. Další boleslavskou akci završil nepřesnou střelou Magera. Po průniku Hůrky se neprosadil Škoda proti Šedovi.

V 76. minutě Táborský přihrával na půlce hřiště Kuličovi, k tomu se míč nedostal a Slávie vyrazila do protiútoku. Kolmici do boleslavského vápna Smejkal nezachytil a Škoda sám před brankou technickým lobem překonal Šedu - 2:1. Když už se zdálo, že Slávii postup do turnajového finále neuteče, Boleslav vyrovnala.
V poslední minutě byl faulovaný Kúdela a k nařízenému trestňáku se postavil Táborský. Bez otálení ho rozehrál na Chramostu a ten vyrovnal - 2:2.

Došlo tedy na penaltový rozstřel. Začala ho Slavie. Střelci v úvodních dvou sériích se nemýlili. Za Slávii dali Petrák a Škoda, za Boleslav Táborský a Kulič - 2:2. Ve třetí sérii se prosadil slávistický Frejlach, ale Chramostův špatný pokus Čontofalský kryl - 3:2. Ve čtvrté sérii slávistický Latka i boleslavský Kúdela proměnili. Hůrkovu střelu Šeda chytil a boleslavský Magera s jistotou skóroval. Po pěti sériích byl tudíž stav nerozhodný 4:4. Tusjakovu střelu Šeda tečoval, ale cestě do sítě ji nezabránil, Bořil odpověděl také úspěšným pokusem. Slávistický kapitán Jarolím penaltu dal, stejně jako boleslavský Kysela. V osmé sérii slávistický Dobrotka uspěl, kdežto střelu boleslavského Smejkala k levé tyči Čontofalský vyrazil - 7:6. Slavie si penaltami vystřílela postup do finále.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Janíček (41. Rolko), Smejkal, Bořil - Brunclík (41. Táborský), Kúdela - Mareš (41. Kulič), Magera, Sivrič (76. Štohanzl) - Chramosta.

Sestava SK Slavia Praha: Čontofalský - Dostál, Latka, Hubáček, Trubila (56. Hůrka) - Jarolím, Petrák - Koreš (56. Vlček), Kisela (73. Frejlach), Tusjak (66. Dobrotka) - Škoda.

Góly: 17. Tusjak, 76. Škoda - 15. Magera, 80. Chramosta

ŽK: Trubila

Rozhodčí: Ochotnický

Diváků: 1050

Fanshop banner