Magera první trénink absolvoval na cestičkách Štěpánky
Klub

Magera první trénink absolvoval na cestičkách Štěpánky

Redakce

Lukáš Magera po podpisu nové smlouvy a zapózování před fotoaparátem s boleslavským fotbalovým prezidentem Dufkem i s dresem, který se zavázal v příštích dvou letech oblékat, se vzápětí přidal k trénujícím novým spoluhráčům.

Při prvním tréninku v FK Mladá Boleslav jej nic lehkého nečekalo, neboť na čtvrteční odpoledne trenér Koubek naplánoval trénování vytrvalosti na pěšinkách městského parku Štěpánka.

„První trénink byl pro mě náročný, protože jsem přišel, když kluci měli odpolední výběh. Ale běželo se mi dobře, přestože jsem předchozí dva dny jenom cestoval. Byl jsem vlastně rád, že jsem konečně zase mohl pořádně trénovat a už se těším na hřiště."

A v sobotu vás čekají dva zápasy v čelákovickém turnaji?

„Dva zápasy jsou sice naplánované, ale zkusím se ještě s trenérem domluvit, že jsem dlouho nehrál a musím začít pomaličku, ne hned dva celé zápasy."

Proto jistě vítáte odjezd na desetidenní herní soustředění do Rakouska?

„Samozřejmě jsem rád, že se všechno s přestupem vyřídilo tak, že můžu s mužstvem jet na rakouské soustředění a být tam s kluky od prvního dne."

Jak dlouho jste o přestupu s Mladou Boleslaví jednal a proč jste se pro ni rozhodl?

„Boleslav se mnou jednala a chtěla mě, ještě když jsem byl v Baníku před odchodem do Rumunska, potom opět, když jsem tam končil, a to jsem řekl, že chci ještě zkusit angažmá v zahraničí. Letos to bylo tak, že se mnou i s mým manažerem byli Boleslavští v kontaktu hned po utkání Baníku v Teplicích a chtěli mě konečně získat."

Napomohla vašemu rozhodování skutečnost, že se Boleslav dostala do předkola evropského poháru?

„Bylo to určitě významné plus, ale musím hlavně říct, že Boleslav má kvalitní mužstvo, které hraje pořád v popředí Gambrinus ligy, má pěkný stadion a to všechno hrálo roli, že jsem nabídku přijal."

Co tomu řeknou ostravští fandové a jak se na ně těšíte?

„Přiznám se, že jsem měl a mám strach z jejich špatné reakce, ale skutečnost je taková, že když jsem ještě trénoval na Bazalech, s vedením klubu i s trenérem jsem mluvil o nabídce z Mladé Boleslavi. Ale z Baníku jsem žádnou nabídku nedostal, takže by mě neměli odsuzovat, že jsem odešel do Boleslavi."

Fanshop banner