Do Boleslavi přestoupil útočník Magera
Klub

Do Boleslavi přestoupil útočník Magera

Redakce

Důrazného forvarda Lukáše Mageru jako čerstvou ofenzivní posilu představí FK Mladá Boleslav při sobotním turnaji v Čelákovicích. Samozřejmě v očekávání, že zvýší údernost boleslavského týmu především v blížícím se předkole Evropské ligy.

Devětadvacetiletý Lukáš Magera je odchovancem Baníku Ostrava, v jehož prvoligovém kádru byl od roku 2003. Na podzim 2004 hostoval v Kladně, v létě 2008 přestoupil do rumunského Temešváru, kam jej zlákal exboleslavský trenér Dušan Uhrin mladší. Rumunskou nejvyšší soutěže kopal tři roky. V roce 2011 se stal hráčem klubu čtvrté anglické ligy Swindon Town, odkud přišel na letošní jaro hostovat do Baníku Ostrava. V těchto dnech smlouvu ve Swindon Townu ukončil a upsal se FK Mladá Boleslav na dva roky, čili do 30. června 2014. V české Gambrinus lize dosud nastoupil do 123 utkání, v nichž nastřílel 24 gólů. Na svém osobním kontě má i čtyři starty za český reprezentační tým.

Pro mladoboleslavské mužstvo je Magera třetí významnou posilou v letošním létě. V průběhu června již přišli Smejkal z Teplic a Sivrič z Viktorie Žižkov, kde byl na hostování z Liberce.

Prezident boleslavského klubu Josef Dufek k příchodu Magery řekl: „Zvláštní poděkování za realizaci tohoto transferu patří majiteli agentury Sport Agency panu Ondrovi Chovancovi, který sehrál rozhodující roli při rozvázání smlouvy ve Swindonu Town a následném přestupu do Mladé Boleslavi, která měla o Lukáše Mageru dlouhodobý zájem."

Fanshop banner