Po dvouzápasovém půstu nastříleli pět gólů
Klub

Po dvouzápasovém půstu nastříleli pět gólů

Redakce

Třetí utkání letní přípravy hráli Boleslavští na rejšickém trávníku proti druholigovému Táborsku. A po téměř 200 minutách platonického letního fotbalu konečně začali střílet góly.

První poločas začala Boleslav aktivně a neúnavně se tlačila na soupeřovu polovinu. První ohrožení táborské branky však způsobili vlastní obránci.
V 7. minutě nepřesně vystřelil Mehanovič a v 9. minutě po Brunclíkově pasu Kysela hlavičkoval do brankáře. O minutu později Tvrdý technickým pokusem přes šířku branky minul.
Ve 12. minutě po autovém vhazování se napřáhl ke střele Sedláček a úspěšně propálil obránce i brankáře Fišana - 1:0
. Po dvou předchozích přípravných utkáních bez gólů to byla první boleslavská letní trefa po dlouhých 192 minutách.
Ve 14. minutě slabá střela táborského Kavky nemohla zaskočit osmnáctiletého brankáře Hankiče při jeho premiérovém startu za prvoligové áčko Mladé Boleslavi.
Po druhém boleslavském rohu v 15. minutě Mehanovičovu ránu zablokovali obránci a Zbrožek ze dvaceti metrů vysoko přestřelil. V 16. minutě Bořil centroval z levé strany a Kysela patičkou trefil Fišanovu náruč. Ve 22. minutě Kyselův povedený centr hlavičkoval nehlídaný Zbrožek a těsně minul branku. Ve 26. minutě Tvrdého centr usměrnil Bořil hlavou vedle levé tyče. Ve 30. minutě Synek výtečně narazil Kyselovi, ten přihrál Mehanovičovi, který v ideální střelecké pozici sám před brankou zamířil k pravé tyči, ale gólman Fišan se natáhl a míč vytlačil na roh.
Deset minut před přestávkou pronikajícího Bořila uvnitř pokutového území strhnul stoper Kotrba a sudí Černý nařídil penaltu. Brunclík ji napálil do břevna. Poločas tak skončil nejtěsnějším vedením Boleslavi.

V druhém poločase pokračovala Boleslav v tlaku. Hned z první akce hlavičkoval Chramosta těsně vedle táborské branky. Z další šance se už prosadil.
Ve 48. minutě Chramosta poslal po pravé straně Kuliče, ten přetaženým centrem našel Rolka, jehož oblouček před branku mířil přesně na Chramostu, který hlavou pohodlně skóroval - 2:0.
V 54. minutě Kulič namířil rohový kop mimo trestné území připravednému Táborskému a ten měl čas i prostor soustřžedit se na zakončení. Vystřelil přesně a míč od břevna sklouznul do branky - 3:0.
V 57. minutě
opět Kotrba před brankou Táborska fauloval, když podrazil kličkujícího Kuliče, a nabídl Boleslavi podruhé výhodu pokutového kopu. Tentokrát se exekuce ujal Táborský a přesně mířenou ranou penaltu proměnil - 4:0.
V 66. minutě boleslavskou akci založenou Táborským a odtaženou přes půlku hřiště Kuličem zakončil střelou z hranice velkého vápna Sivrič, ale gólman ránu vyrazil. V 67. minutě Ščukovu kolmici převzal mezi zamrzlými stopery Chramosta a běžel sám na branku. Jeho kličku brankář Fryštát vystihl a boleslavský kanonýr nadějné sólo nezakončil úspěšně. V 71. minutě Fryšták opět vychytal Chramostu, když včas reagoval na jeho přízemní střelu.
V 75. minutě po nedorozumění Ščuka s Kúdelou uprostřed hřiště zaútočilo Táborsko Vukadinovičem, jehož střelu však Šeda zkrotil.
V 77. minutě pohlednou boleslavskou kombinaci završil Sivrič ideální kolmicí na Bořila a ten obstřelil s vybíhajícím brankářem i branku. V 80. minutě Rolko pěkně vyslal Sivriče po levé straně, ten mu přihrávku oplatil a Rolkovu střelu brankář vytěsnil na roh. Po rohu Boleslavští opakovaně dobývali soupeřovu branku tak dlouho, až Ščuk snahu o gól ukončil střelou vedle. V 83. minutě měl Táborský na kopačce hattrick, když mu šanci připravil Kulič, ale těsně minul pravý horní růžek táborské branky.
V 88. minutě Kulič zpětnou přihrávkou nabil Kúdelovi, který se nekompromisní ranou trefil z necelých dvaceti metrů k pravé tyči - 5:0.

V poslední minutě Kúdela přihrál Chramostovi, jenž zpětnou příhrou připravil palebnou pozici Kuličovi, který těsně minul pravou tyčku. Boleslavští hráli s chutí, měli po celé utkání jasnou herní převahu a zaslouženě vysoko vyhráli.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Hankič - Tvaroha, Johana, Zbrožek, Tvrdý - Brunclík, Sedláček - Kysela Mehanovič, Bořil - Synek.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase
: Šeda - Janíček, Rolko, Smejkal, Bořil - Kúdela, Ščuk - Táborský, Kulič, Sivrič - Chramosta.

Sestava FK MAS Táborsko: Fišan (46. Fryšták) - Kalášek, Smrek, Kotrba (59. Hric), Rožboud - Houška - Kavka (46. Kočí), Jasanský (80. Dobal) Ciferský (71. Varyš), Mašek (46. Mach) - Vukadinovič (83. Mašek).

Góly: 12. Marek Sedláček, 48. Chramosta, 54. a 57. Táborský, 88. Kúdela

Rozhodčí: Černý - Ulrych, Berka

Diváků: 220

Fanshop banner