Kolín se stane farmou Mladé Boleslavi
Klub

Kolín se stane farmou Mladé Boleslavi

Redakce

Do projektu fotbalových farem, který odstartoval v loňské sezoně pod hlavičkou FAČR, se zapojuje také FK Mladá Boleslav. Partnera našla v Kolíně, který postoupil pro nový soutěžní ročník do ČFL.

Projekt fotbalových farem má za účel zajistit větší vytíženost hráčů profesionálního klubu a zároveň umožnit větší sportovní kvalitu a diváckou atraktivitu pro farmu. Hráči z profesionálního klubu tak po vzoru hokejových „střídavých startů" nemusí být v klubu z nižší soutěže na dlouhodobějším hostování, ale mohou naskočit pouze jednorázově do soutěžních nebo přátelských utkání. V podstatě je pohyb mezi farmou a profesionálním klubem totožný, jako je tomu ve chvíli, kdy má klub áčko a béčko.

Zrušení rezervního mužstva FK Mladá Boleslav, které souvisí se vznikem juniorské fotbalové ligy pro kluby Gambrinus ligy a II. ligy, vedlo vedení mladoboleslavského klubu k zapojení se do projektu fotbalových farem. „Po odstoupení „B" týmu z ČFL a zařazení mladých fotbalistů do vznikající juniorské ligy pro hráče do jednadvaceti let, chceme mít stále možnost vyzkoušet naše hráče v konfrontaci se zkušenějšími fotbalisty v třetí nejvyšší soutěži. Kolín vyhovuje našemu rozhodnutí jak výkonností, tak i zázemím a kvalitním vedením klubu, které se snaží navázat na nespornou tradici fotbalu v Kolíně," řekl k podepsání smlouvy sekretář klubu Michael Doležal.

Mladá Boleslav tak díky této spolupráci nepřijde o nabídku zápasového vytížení některých fotbalistů „A" týmu, kteří absentovali z důvodu zranění, případně hráčů, kteří nezasáhnou do utkání Gambrinus ligy. „Za farmu můžou nastoupit dva hráči ze soupisky „A" týmu, ostatní neomezeně," objasnil základní funkčnost farmy Michael Doležal.

„Jsme rádi, že jsme se na spolupráci dohodli a budeme mít větší možnosti sportovního rozvoje mladých talentů. Jako příklad mohu uvést odchovance, kteří se z našich mládežnických týmů propracovali v poslední době do Gambrinus ligy nebo reprezentace ČR - Chramosta, Zahustel, Fabián, Šeda, Kysela, Brunclík, Bořil. Věřím, že další budou následovat," dodal Michael Doležal.

Fanshop banner