Stříleli v průměru více než čtyři góly za zápas
Klub

Stříleli v průměru více než čtyři góly za zápas

Redakce

Mladší dorostenci ročníku narození 1995 tvořící úspěšný tým FK Mladá Boleslav U17 prokazovali v bojích o body mimořádnou střeleckou bilanci a ta je zákonitě vynesla na vrchol ligové tabulky jejich věkové kategorie.

Protože v Česku tvoří špičku kategorie sedmnáctiletých tři ligové skupiny, tak se boleslavští dorostenci, kteří vyhráli českou B skupinu, o republikový primát dělí se Spartou Praha, vítězem české A skupiny, a Baníkem Ostrava, vítězem moravskoslezské skupiny.
V celkové bilanci úspěšného ročníku 2011/12 tým FK Mladá Boleslav U17 vyhrál jednadvacet, remizoval tři a prohrál jen dvě utkání při skóre 112:17 a zisku 66 bodů. Boleslavští mladíci tak dosáhli úctyhodného průměr 4,3 vstřelených gólů na utkání. Průměr obdržených gólů činil 0,6 na utkání. Nejpilnějším střelcem byl Adam Lacek.

Nejlepší střelci mistrovských gólů v ročníku 2011/12:
16 -
Lacek, 14 - Horváth a Holeček, 12 - Hodač, 11 - Martínek a Kubelka.

„Po celý soutěžní ročník jsme nastupovali v rozestavení 4-1-4-1. V tréninkovém procesu jsme zdokonalovali základní činnosti, jako zpracování do pohybu, prudkost přihrávky, přesnost centru a zakončení. Další tréninky byly zaměřeny na součinnost hráčů, jak směrem dopředu, tak i dozadu. Velká část patřila rozehrávce od brankáře, přechod postupný a protiútok a represink a presink celého týmu. Celkově se nám vyhýbala vážná zranění, nebo dlouhá onemocnění a většinu tréninků jsme absolvovali v plném počtu hráčů," zhodnotil práci s úspěšným družstvem Martin Mrvík, hlavní trenér FK Mladá Boleslav U17.
Z trenérových statistik vyplývá, že nejvíce minut v mistrovských zápasech ročníku 2011/12 odehrála dvojice stoperů Kozma (1007) a Pajer (1020). Ve vytíženosti se jim z ostatních nejvíce přiblížil střední záložník Kateřiňák (930).
„V brance se prostřídala dvojice Výda a Frinta. Obranná řada těžila z dobrých výkonů Pajera, Kozmy a Houžvičky. V záloze tým táhla trojice Hodač, Kateřiňák a Holeček. Přední řada hrála nejlépe ve složení Kocourek, Kubelka, Lacek,"
dodal trenér Mrvík.

Hráčský kádr FK Mladá Boleslav U17 v ročníku 2011/12 tvořili brankáři Martin Výda, Miloš Frinta, obránci Daniel Kozma, Jakub Jonáš, Josef Kahoun, Lukáš Houžvička, Adam Pajer, Josef Nedošetko, záložníci Jan Zemánek, Filip Razák, Jiří Kateřiňák, Karel Holeček, Adam Lacek, Štěpán Hodač, Tomáš Horváth, Matouš Kubelka, útočníci Dominik Martínek, Jakub Kocourek, Saša Bora, Marek Krumpholc. Spolu s nimi trénovali také brankář Adam Malík a obránce Michal Šimáček, kteří při mistrovských zápasech hostovali v Kolíně.
Realizační tým
tvořili hlavní trenér Martin Mrvík, asistent Miloš Saidl, masér Michal Bílek, vedoucí družstva Michal Dvořáček.

Fanshop banner