Podruhé v přípravě hráli bez gólů
Klub

Podruhé v přípravě hráli bez gólů

Redakce

Druhé přípravné utkání sehráli Boleslavští na hřišti v Rejšicích proti vršovickým Bohemians, kteří letos spadli z první do druhé ligy. Trenér Koubek postavil do každého poločasu dvě rozdílné jedenáctky, pouze Miller vydržel v brance celé utkání bez střídání.

V prvním poločase se v sestavě Mladé Boleslavi mladíci sice snažili, ale brzdila je zbrklost a nepřesnost. Po Synkově centru se Mehanovič sám před brankou šance zalekl a nevyužil ji. Z dalšího útoku po kombinaci Mehanoviče se Synkem se ve vápně po míči marně natahoval Kulič.
Ve 12. minutě po pravé straně zaútočil vršovický Bartek, ale nepřesně odcentroval.
Ve 20. minutě Táborský na půlce vybojoval míč a v nadějném útoku Synek přihrávkou vyhnal Kuliče ze střeleckého úhlu, proto jeho křížné zakončení branku minulo.
Ve 27. minutě po centru od pravé lajny hlavičkoval Jirouš těsně vedle levé tyče boleslavské branky.
V závěrečné čtvrthodince poločasu Zbrožek z velké dálky vystřelil nepřesně, Rolkův centr slabě hlavičkoval Mehanovič a pět minut před přestávkou Mehanovičův oblouček Tvrdý sklepnul ke Zbrožkovi a jeho rána minula jen těsně levou vingl.

Druhý poločas začala Boleslav aktivně a téměř celý ho odehrála na soupeřově polovině. Brankáře Kuru však ohrozila minimálně a gól opět nepadl ani jedn. Neprosadili se Kysela, Mareš, Brunclík, Sivrič ani Kúdela. Nejblíže gólu byl Chramosta, jeho přízemní ránu brankář se štěstím vyrazil. Nadějnou palebnou pozici po rohu spálil Ščuk, když ze dvaceti metrů přestřelil. V závěru se pokoušel prokličkovat vršovickou defenzívou i stoper Janíček, v závěru sóla však nastřelil obránce. Po Brunclíkově trestném kopu nedůrazně hlavičkoval Smejkal.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Miller - Tvaroha, Johana, Rolko, Tvrdý - Sedláček, Zbrožek - Mehanovič, Kulič, Táborský - Synek.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase
: Miller - Kysela, Smejkal, Janíček, Bořil - Ščuk, Brunclík - Mareš, Kúdela, Sivrič - Chramosta.

Sestava Bohemians 1905 v I. poločase: Havránek - Bartek, Cseh, Žižka, Kalina - Moravec, Rada,Šiml, Potočný - Šumský, Jirouš.
Sestava Bohemians 1905 ve II. poločase
: Kuru - Moravec, Šmíd, Cseh (65. Hauer), Růžička - Nerad, Jindřišek, Budínský, Potočný (67. Hurt) - Vyhnal, Bálek.

Rozhodčí: Drábek - Vodrážka, Starý

Diváků: 570

Fanshop banner