Mladá Boleslav bude hrát opět Evropskou ligu
Klub

Mladá Boleslav bude hrát opět Evropskou ligu

Redakce

FK Mladá Boleslav postupuje do kvalifikace Evropské ligy místo SK Sigma Olomouc. Odvolací komise UEFA se ve středu 27.6. zabývala přihláškou SK Sigma Olomouc do Evropské ligy pro ročník 2012/13 a rozhodla, že v této soutěži nemůže startovat. Za podklad jí posloužilo rozhodnutí disciplinární komise FAČR týkající se zápasu SK Sigma Olomouc vs. Bohemians Praha z roku 2009.

O účasti Mladé Boleslavi v Evropské lize informoval vedení mladoboleslavského klubu generální sekretář FAČR Rudolf Řepka „Na UEFA jsme poslali žádost o zařazení jiného českého zástupce pro kvalifikaci Evropské ligy. UEFA nám potvrdila, že ČR neztrácí místo za vyřazenou Olomouc a tím pádem do losování druhého předkola byl zařazen náš klub."
FK Mladá Boleslav se tak ze čtvrtého místa Gambrinus ligy dostává do bojů o Evropskou ligu. „Olomouce je nám líto, nečekali jsme takové rozhodnutí," poznamenal mladoboleslavský sportovní ředitel Ladislav Minář. Ten bude již v pondělí 25. června přítomen na losování Evropské ligy ročníku 2012/13 ve švýcarském Nyonu. „Nyní musíme připravit všechny potřebné podklady pro UEFA. Upravujeme také přípravu našeho týmu vzhledem k soupeřům a soustředění, které jsme měli naplánované. Rozhodně ale nebudeme v tuto chvíli kvůli pohárům nějakým radikálním způsobem měnit a doplňovat kádr. Hráče, o které jsme měli zájem, máme připravené a čekáme jen na jejich zaregistrování," dodal Ladislav Minář.

FK Mladá Boleslav si v osmiletém působení mezi českou fotbalovou elitou počtvrté vydobyl právo účasti v v evropském poháru. Poprvé v roce 2006 hrál dvě předkola Ligy mistrů a když neuspěl, postoupil přes Olymque Marseille do základní skupiny Poháru UEFA, předchůdce dnešní Evropské ligy. O rok později na podzim 2007 boleslavský klub opět hrál základní skupinu Poháru UEFA. V loňském roce FK Mladá Boleslav neuspěl v předkole Evropské ligy proti kyperské Larnace.

Fanshop banner