Premiéra bez gólů
Klub

Premiéra bez gólů

Redakce

První přípravné utkání nové sezóny hrané ve Lhotě pod Libčany skončilo bez gólu. Další dvě sehrají Boleslavští na hřišti v Rejšicích. V sobotu 23. června od 10,30 hodin proti Bohemians 1905 a ve středu 27. června od 16,30 hodin proti FK MAS Táborsko.

Na hráčích obou prvoligových týmů bylo znát, že utkání je pro ně herním zpestřením ve šňůře fyzicky náročných tréninků. Oba trenéři vystřídali všechny hráče, které měli k dispozici. Boleslavský Koubek dvaadvacet. V civilu přihlížel mladý gólman Hankič a vůbec nenastoupili rekonvalescenti Zahustel, Fabián, Štohanzl a Opiela. Četné změny v sestavách více narušily herní projev Hradeckých, naopak Boleslavští dokázali svojí aktivitu postupem času zvýraznit.

V prvním poločase za půl hodiny zasahoval boleslavský brankář Šeda pouze dvakrát. Na druhé straně boleslavské akce čtyřikrát zastavili rozhodčí kvůli ofsajdům. Ve 35. minutě po Tvarohově akci z pravé strany Bořil bez přípravy nastřelil brankáře Lindra a dorážka z Mehanovičovy kopačky vysoko přeletěla branku. Soupeř odpověděl střelou Voltra, kterou u pravé tyče Šeda zkrotil. V následné minutě po Synkově centru Mehanovič opět přestřelil. Ve 39. minutě se neprosadil hradecký Uškovič a v předposlední minutě poločasu Mehanovičův technický oblouček nedostihl Kysela, brankář Lindr byl u míče o zlomek sekundy dřív.

Druhý poločas si Boleslavští vynutili mírnou převahu, Šeda měl práci až v závěru. V 60. minutě Kuličovu přihrávku zakončil úspěšně Sivrič, ale sudí gól neuznal kvůli ofsajdu. O dvě minuty později se po spolupráci s Kuličem neprosadil z rohu malého vápna Chramosta. V 64. minutě předvedli Boleslavští parádní kombinaci po levé straně, Táborský přihrál Marešovi, ten se uvnitř pokutového území kličkou zbavil protihráče, našel Sivriče a jeho nedůrazné zakončení snadno zlikvidoval hradecký brankář. V 76. minutě z boleslavské aktivity dezorientovaný hradecký obránce nastřelil břevno vlastní branky a k odraženému míči se dostal Táborský, jehož tečovaná střela vynesla Boleslavským pouze roh.
Teprve v poslední desetiminutovce ohrozili Hradečtí boleslavskou branku. Plašilův průnik zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu, Mrázkovu bombu z levé strany vyrazil pozorný Šeda a v nastaveném čase se Rezkovi nepovedl volej. V 89. minutě získal Hradec trestný kop. Nevyužil ho, naopak Boleslav vyrazila do protiútoku, který mohl rozhodnout utkání. Chramosta si vyměnil míč se Sivričem a ve finále akce běžel sám proti hradecké brance. Její strážce Chramostovu střelu vytlačil na roh.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Šeda - Tvaroha, Smejkal, Johana (31. Rolko), Tvrdý - Sedláček, Ščuk - Kysela, Mehanovič, Bořil - Synek.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase
: Šeda - Bořil, Zbrožek, Rolko (61. Janíček), Táborský - Kúdela, Brunclík - Mareš, Kulič, Sivrič - Chramosta.

Sestava FC Hradec Králové v I. poločase: Lindr - Holeš, Jurky, Fukal, Poděbradský - Strand, Schwarz - Malinský, Edunov, Voltr - Uškovič.
Sestava FC Hradec Králové v II.poločase
: Ottmar - Plašil, Hochmeister, Jurky (70. Petrášek), Zelený - Šísler, Štěpán - Rezek, Janoušek, Mrázek - Uškovič (65. Dvořák).

Rozhodčí: Orel

Diváků: 530

Fanshop banner