Boleslavští začali s osmi nováčky
Klub

Boleslavští začali s osmi nováčky

Redakce

Ve středu 13. června odpoledne začali přípravu na novou sezónu hráči prvoligového kádru FK Mladá Boleslav. Sešli se po čtyřtýdenní dovolené a první trénink absolvovali netradičně na hřišti Astonka.

Na prvním tréninku se sešlo šestadvacet adeptů mladoboleslavského dresu pro ročník 2012/13. Bylo mezi nimi osm nováčků, z nichž šest fotbalově vyrostlo v mladoboleslavských mládežnických družstvech. Sportovní ředitel klubu Ladislav Minář prozradil, že další jednání o doplnění mužstva ještě pokračují.

Přípravu zahájili (v abecedním pořadí) Jan Bořil, David Brunclík, Tomáš Fabián, Hidajet Hankič, Jan Chramosta, Jan Janíček, Petr Johana, Ondřej Kúdela, Marek Kulič, Jan Kysela, Jakub Mareš, Mirzad Mehanovič, Miroslav Miller, Lukáš Opiela, Adrian Rolko, Marek Sedláček, Matej Sivrič, Michal Smejkal, Jakub Synek, Jasmin Ščuk, Jan Šeda, Jan Štohanzl, Ivo Táborský, Pavel Tvaroha, Petr Tvrdý a Kristián Zbrožek.
Do přípravy po ročním marodění naskočil Tomáš Fabián. Po zranění a operaci začal trénovat Lukáš Opiela a za pár dnů by se měl připojit i rekonvalescent Ondřej Zahustel.

Zcela novými tvářemi jsou Hidajet Hankič (talentovaný brankář bosenské národnosti z boleslavského dorostu), Mirzad Mehanovič (nejlepší střelec boleslavského dorostu bosenské národnosti), Marek Sedláček (talentovaný záložník z boleslavského dorostu), Matej Sivrič (chorvatský útočník, který v uplynulé sezóně hostoval na Žižkově, přestoupil z Liberce), Michal Smejkal (ostřílený obránce přestoupil z Teplic), Pavel Tvaroha (boleslavský odchovanec se vrátil z hostování ve Varnsdorfu), Petr Tvrdý (talentovaný hráč z boleslavské juniorky) a Kristián Zbrožek (boleslavský odchovanec se vrátil z hostování v Táborsku).

Z nedávných členů kádru chyběli Vladimir Dimitrovski, Václav Kalina, Petr Wojnar, Kerem Bulut a Jakub Řezníček, kteří si hledají angažmá mimo mladoboleslavský klub, Radek Šírl (přestoupil do Plzně) a Martin Fillo (po skončení hostování se vrátil do Plzně).

Realizační tým u prvoligového mužstva zůstal bez změny. Hlavním trenérem je Miroslav Koubek. Prvním asistentem je Boris Kočí. Druhým asistentem a hlavním trenérem juniorky U21 je Milan Pechanec. Brankáře bude připravovat Filip Toncar. Specialistou na kondiční přípravu je Martin Třasák. Vedoucím mužstva a sekretářem klubu je Michael Doležal. S lékaři Josef Horákem a Miroslavem Sinkule budou spolupracovat fyzioterapeut Václav Kubíček a masér Jan Skoupý. Kustodem je Pavel Uhlíř.

Fanshop banner